• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Kobi sačuvao Lejkerse

Juta Džez iznenada su došli u poziciju da se bore za pobjedu, ali su Lejkersi "stegli" odbranu i Brajantovim koševima poveli sa 1:0.

 NBA: Kobi sačuvao Lejkerse Izvor: MONDO

Prva utakmica polufinala plej-ofa Zapadne konferencije nije obećavala neizvjesnu završnicu, kada je domaćin u drugoj četvrtini poveo sa 14 poena razlike.

Na kraju je Kobi Brajant morao da uzme stvari u svoje ruke i sa 11 poena u poslednja četiri minuta sačuva Los Anđeles Lejkersima pobjedu nad Jutom - 104:99 (30:23, 23:22, 28:28, 23:26).

Juta je prešla u vođstvo serijom od 10:0 u poslednjoj četvrtini (85:82), a četiri minuta prije kraja bilo je 93:89.

Odbrana "jezeraša" potom im je dozvolila samo jedan koš iz igre, dok je Brajant vezao sedam poena, dok je Lamar Odom postigao veoma važan koš poslije skoka u napadu.

Ovaj poraz je loš znak za "džezere", pošto su timovi Fila Džeksona dobili svih 45 plej-of serija u kojima su dobili prvi meč. Otkako je preuzeo Los Anđeles, skor u takvim situacijama mu je 21:0.

Brajant je sa 31 poenom bio prvi strijelac utakmice, a Pau Gasol zabilježio 25 poena, 12 skokova, četiri asistencije i pet blokada. Sledeći kod Lejkersa po statističkom učinku bio je Derek Fišer sa 10 poena i pet ukradenih lopti.

Deron Vilijams je sa 24 poena i osam asistencija bio najbolji kod Jute, koja još čeka na oporavak Andreja Kirilenka, dok je Mehmet Okur završio sezonu zbog povrede Ahilove tetive.

Na Istoku su Atlanta Hoksi deklasirali Milvoki u "majstorici" prvog kola (95:74) i u noći između utorka i srijede počeće polufinalnu seriju protiv Orlando Medžika.

U ponedjeljak uveče na rasporedu su mečevi Klivlend - Boston (1:0) i Finiks - San Antonio (0:0).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC