• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Lejkersi "reketirali" Jutu

Eliminacija šampiona, Los Anđeles Lejkersa u polufinalnoj seriji Zapada od Jute, sada bi već bila istorijski izuzetak.

 NBA: Lejkersi "reketirali" Jutu Izvor: MONDO

U noći između utorka i srijede, Lejkersi su poveli sa 2:0 u seriji do četiri pobjede, a u NBA arhivu stoji podatak da tim iz Los Anđelesa ima skor 40-1 kada dobije prva dva meča u plej-of seriji.

"Nećemo biti frustrirani. Nećemo da budemo demotivisani. Nećemo da odstupimo. Nastavićemo da se borimo, da napadamo i budemo agresivni", rekao je krilni centar Jute Džez, Karlos Buzer.

On i njegove kolege pod košem potpuno su potučeni u drugom meču, pred rasprodatim tribinama Stejpls Centra u El-Eju (18.997). Centri Lejkersa Pau Gasol, Endrju Bajnam i rezervista Lamar Odom ubacili su zajedno 64 poena iz reketa, ostvarili su žestoku nadmoć u skokovima (58-40) i zalijepili "džezerima" 13 blokada, što je bilo sasvim dovoljno za - 111:103.

Radove pod košem, jedan od najboljih bekova u istoriji košarke Kobi Brajant, pomogao je sa 30 poena, osam asistencija i pet blokada. Ipak, Juta je uvijek "bila tu"...

"Osam poena razlike na kraju ne oslikava realno stanje na terenu, jer su Lejkersi gubili motivaciju i žar svaki put kada bi se odlijepili. Svako ko je gledao meč shvatio je na poluvremenu da šampioni potpuno drže stvari pod kontrolom i da igraju samo onoliko koliko im je potrebno", napisao je jedan od NBA kolumnista.

Treću godinu zaredom, Lejkersi vode sa 2:0 protiv Jute i djeluje kao da će treću godinu zaredom da eliminišu ekipu iz Solt Lejk Sitija, koja prethodne noći nije mogla da računa na Memeta Okura i Andrija Kirilenka. Juta nije dobila u Stejpls Centru u 16 uzastopnih pokušaja, računajući i susrete u ligaškom dijelu sezone.

Treći meč serije je u noći između subote i nedelje u Enerdži Solušn Areni.



A, na Istoku - raspad Atlante na startu polufinalne serije sa Orlandom. "Medžik" je demolirao umornog gosta sa 46 poena razlike - 114:71.

To je druga najubjedljivija plej-of pobjeda Orlanda u istoriji, poslije 1995. godine i trijumfa od 47 poena razlike u prvom kolu plej-ofa protiv Boston Seltiksa.

"Ponizili su nas", rekao je plej Atlante Majk Bibi, koji je imao 48 sati da se oporavi od sedme utakmice prve runde plej-ofa protiv Milvokija. S druge strane, Orlando je odmarao osam dana, nakon što je "počistio" Šarlot sa 4:0.

Često se u istoriji NBA lige događalo da tim koji ima teži posao u prethodnoj rundi bolje uđe u novu seriju, od ekipe koja je imala pauzu. Ta teorija do nogu je potučena pred 18.422 navijača na Floridi, koji su mogli da se raduju i činjenici da najbolji igrač Orlanda, centar Dvajt Hauard prvi put u ovogodišnjem doigravanju nije izbačen sa šest ličnih grešaka.

Hauard je imao 21 poen, 12 skokova i pet blokada.

U noći između četvrtka i petka, u Emvej Areni biće odigran i drugi meč serije između drugog i trećeg tima Istoka poslije ligaškog dijela sezone, a onda se ekipe sele u Džordžiju.



ISTOK

(2) Orlando - (3) Atlanta 114:71, rezultat u seriji je 1:0
/Hauard 21, 12 sk - Smit 14/

(4) Boston - (1) Klivlend (petak na subotu), rezultat u seriji je 1:1

ZAPAD

(1) LA Lejkers - (5) Juta 111:103, rezultat u seriji je 2:0
/Brajant 30, 5 sk, 8 as - Milsap 26/

(3) Finiks - (7) San Antonio (sreda na četvrtak), rezultat u seriji je 0:1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC