• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kecman brani tron: Ni straha, ni euforije

"Mladima govorim samo da se bore kao do sada, jer niko ne može da im oduzme nadu da će napraviti i ovaj, posljednji korak".

 Kecman brani tron: Ni straha, ni euforije Izvor: MONDO

CSKA u aktuelnom sastavu ima sedmoricu igrača koji su osvajali Evroligu, Olimpijakos trojicu, a Barselona i Partizan po jednog.

Ali, šta je to što Dušana Kecmana izdvaja iz grupe u kojoj su još Smodiš, Holden, Lengdon, Šiškauskas, Hrijapa, Kurbanov, Voroncevič, Vujčić, Papalukas, Halperin i Navaro?

Činjenica da će as crno-bijelih u Parizu braniti naslov šampiona, do kojeg je prošle godine u Berlinu stigao sa ekipom Panatinaikosa!

Doduše, proveo je tada na terenu samo sedam sekundi, ali titula mu se "piše" isto kao Spanulisu, Batistu ili Pekoviću...

Panatinaikos je ove sezone eliminisan u Top 16 fazi - za šta je zaslužan i Partizan - dok je Kecman sa Marićem, Mekejlebom, Robertsom i ostalima, dogurao tamo gdje se mnogi nisu usudili ni da pomisle!

"Partizan je najmlađi tim na Fajnal foru i već je uradio mnogo, samim tim što je ostao u trci sa ovako jakim protivnicima. Daćemo sve od sebe da napravimo još neko iznenađenje", rekao je Kecman na konferenciji za novinare u četvrtak.

Na pitanje voditeljke kakve savjete daje mlađim saigračima, odgovorio je da ih mnogo ne zamara pričama.

"Nisam glavni igrač Partizana. Mi dišemo kao jedan i igramo kao tim. Mladima govorim samo da se bore kao do sada, jer niko ne može da im oduzme nadu da će napraviti i ovaj, posljednji korak".

Poslije oficijelnog programa u gradskoj skupštini Pariza, Kecman je pristao da porazgovara sa (još uvijek) malobrojnim izvještačima srpskih medija.

FOTO-GALERIJU iz Pariza pogledajte OVDJE!

Pravi profesionalac, od kojeg mladi mogu mnogo da nauče, ovog puta se predstavio u elegantnom izdanju - tamno odijelo, svijetlosiva kravata, bijela košulja, za reverom značka Partizana...

Naglasio je da u timu nema "ni straha, ni euforije".

"Stigli smo u srijedu oko dva sata popodne, uveče imali trening u pomoćnoj dvorani Bersija. Atmosfera je za sada najnormalnija i najbolje je što je tako... Da se ne opteretimo unapred razmišljanjem kako će se stvari odvijati na terenu".

"Svi smo sanjali da jednog dana zaigramo na Fajnal foru, pa tako i ja. Želje i motiva neće nedostajati, bitno je samo da hladne glave uđemo u utakmicu, jer mi stvarno nemamo nikakvo opterećenje, kao što ga nismo imali tokom čitave Evrolige".

Naravno, za ekipu koja je toliko toga uradila (i to na kakav način!) nada uvijek postoji.

"Nikada nismo pretenciozno pričali - nećemo ni sada. Kada istrčimo na teren u petak, samo će nam u glavi biti 40 minuta žestoke borbe, pa ćemo vidjeti šta možemo da uradimo protiv Olimpijakosa, koji je sigurno favorit".

Na početku sezone, poslije odlazaka Veličkovića, Tepića, Tripkovića, Lazmea i Vitkovca, procijenjeno je da čak i plasman u Top 16 predstavlja "nemoguću misiju". Ima li kraja prijatnim iznenađenjima?

"Mi smo napravili neviđen rezultat, prevazišli smo očekivanja nas samih. Razmišljali smo da ako smo već napravili jedan korak naprijed, treba težiti da napravimo još jedan. To je normalno, sportski. Vidjećemo šta još možemo da učinimo po tom pitanju".

U opuštenoj priči, pomenut je i obilazak kulturno-istorijskih vrijednosti glavnog grada Francuske...

"Prije svega, neću imati vremena za to. Drugo, bio sam ranije u Parizu i neke stvari sam već obišao. Da bi se Pariz sagledao na pravi način, potrebno je mnogo više od dva sata šetanja. Vi novinari ćete sigurno imati više vremena", našalio se strijelac antologijske trojke u meču sa Cibonom.

"Svakom preporučujem da posjeti Pariz kada bude imao priliku, a što se tiče nas - zna se zbog čega smo ovdje".

(I. Bogunović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC