• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Orlando nastavio da teroriše Atlantu

Bez mnogo problema, Orlando je poveo sa 2:0 protiv Atlante. Idealnih pet su: Džejms, Hauard, Brajant, Vejd, Durant.

 NBA: Orlando nastavio da teroriše Atlantu Izvor: MONDO

Poslije 114:71 u prvom meču serije polufinala Istoka, Orlando je "razbio" Atlantu i u drugom duelu na Florodi. Rezultatski ne toliko ubjedljivo, ali dovoljno je reći da je Medžik otvorio posljednju dionicu sa 19:2 i da je tu priča bila gotova - 112:98.

"Idemo kući da pobijedimo", rekao je trener Atlante Majk Vudson.

"Oni su obavili posao u svojoj kući, a sada ćemo mi vidjeti od čega smo napravljeni", dodao je Vudson, svjestan da je Atlanta sada na neslavnom četvrtom mjestu u istoriji NBA lige po broju poena kojim je ukupno poražena u prva dva meča plej-of serije.

U noći između četvrtka i petka, trener Orlanda Sten Van Gandi imao je četvoricu igrača sa 20 i više postignutih poena, što je više nego dovoljno da se dobije plej-of meč: Dvajt Hauard 29, 17 sk, Vins Karter 24, Rašard Luis 20, Džamir Nelson 20.

Najbolje poteze sa utakmice možete pogledati na našem web portalu www.mondo.rs.

U trećoj četvrtini, "Supermenu" Hauardu razbijen je nos. On je pokušao da izvede slobodna bacanja, ali je krv i dalje tekla, tako da je morao do ambulante u dvorani, poslije čega se vratio na parket.

Atlanta je u posljednje tri sekunde treće četvrtine ušla sa poenom prednosti, a onda je Nelson iz trka pogodio trojku i najavio "rut" u posljednjoj deonici. Od Nelsonovog "bazer bitera", sve je išlo kao po loju za Orlando, a Atlanta više nije bila opasan tim.

Ekipe se sada sele u Džordžiju, gdje će u noći između subote i nedelje biti odigran treći meč serije.



NBA je izabrao i najbolju petorku lige za ovu sezonu: Lebron Džejms (Klivlend), Dvajt Hauard (Orlando), Kobi Brajant (LA Lejkers), Kevin Durant (Oklahoma Siti) i Dvejn Vejd (Majami).

Svih 125 izvještača sa NBA utakmica složilo se oko toga da su Džejms i Hauard neprikosnoveni članovi idealnih pet, a troje njih nije mislilo da je to Brajant. Durant i Vejd nisu bili toliko ubjedljivi, ali su opet dobili konkurenciju na svojim pozicijama.

Ranije, Džejms je dobio najlaskaviju titulu MVP igrača lige, što mu je uzastopno priznanje te vrste, dok je Hauard bio proglašen za najboljeg defanzivca lige. Centar Orlanda završio je ligaški dio sezone kao najbolji skakač (13,2) i bloker (2,78), dok je najbolji strijelac bio Durant (29,7).

Brajant je osmi put u karijeri izabran u najboljih pet igrača lige, po čemu je samo Tim Dankan (San Antonio) ispred njega, od aktivnih igrača (9).

Gdje je prva, tu je i druga petorka lige: Karmelo Entoni (Denver), Amare Studemajer (Finiks), Stiv Neš (Finiks), Deron Vilijams (Juta), Dirk Novicki (Dalas).

Treću petorku čine: Tim Dankan (San Antonio), Pau Gasol (LA Lejkers), Endrju Bogut (Milvoki), Džo Džonson (Atlanta) i Brendon Roj (Portland).

ISTOK

(2) Orlando - (3) Atlanta 112:98, rezultat u seriji je 2:0
/Hauard 29, 17 sk - Horford 24/

(4) Boston - (1) Klivlend (petak na subotu), rezultat u seriji je 1:1

ZAPAD

(5) Juta - (1) LA Lejkers (subota na nedelju), rezultat u seriji je 0:2

(7) San Antonio - (3) Finiks (petak na subotu), rezultat u seriji je 0:2

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC