• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F4: Grobari najglasniji ispred Bersija

Nekoliko sati prije početka prvog polufinala, djeluje kao da će se novi prvak Evrope tražiti u Beogradu, a ne u Parizu.

 F4: Grobari najglasniji ispred Bersija Izvor: MONDO

Na prostoru oko dvorane Bersi priča se pretežno srpskim jezikom, pošto su među relativno malobrojnim i raštrkanim navijačim grupicama Grobari ubjedljivo "najkonkretniji".

Teško je nabrojati odakle su sve doputovale pristalice crno-bijelih: Beograd, Novi Sad, Pljevlja, Ljubovija, Frankfurt, Roterdam, Čikago... Naravno, ima i mladih Parižana srpske nacionalnosti.

Neki od njih imaju komplete ulaznica, neki samo za polufinale, neki bi da se trampe sa navijačima Olimpijakosa, pošto imaju ulaznice za njihov sektor...

Kad smo kod Pirejaca, najvatrenije pristalice Olimpijakosa, čuveni "Gate 7", izgleda neće ni doći na Fajnal for. Može se čuti da su mnogi Grci u posljednjem trenutku odustali od puta zbog velikih nereda u Atini, što je pomalo razočaralo pojedine navijače Partizana.



"Vidi ove grčke p..ke, jaki su samo kad ih je pet hiljada", prokomentarisao je Igor iz Čikaga dvojicu navijača Olimpijakosa, koji su prošli drugom stranom ulice.

Igor kaže da je ove sezone pratio Partizan od oktobarske turneje po SAD i da je dolazio u Beograd na utakmice sa Efes Pilsenom i Lijetuvos Ritasom. Prema njegovim riječima, oko 100 Grobara iz Čikaga sletilo je u petak prije podne na aerodrom "Šarl de Gol".

"Mnogo mi je drago što je baš ovaj tim Partizana prošao na Fajnal for. Možemo da ih dobijemo večeras, samo da zaustavimo Kleizu i Čildresa. Ovaj naš (Teodosić) će sam da se zaustavi!"

Još jedan Grobar iz Čikaga, u dresu kapitena crno-bijelih Petra Božića, takođe ne voli navijače Olimpijakosa, ali nije za fizički obračun sa njima. Pročitajte zašto...

"Grci su naša braća. Nikada im neću zaboraviti šta su uradili za srpsku vojsku u Prvom svjetskom ratu".



Zlatko (21) iz Pljevalja predstavio se kao redovni posjetilac portala MONDO.

"Mnogo ljudi vas čita u Crnoj Gori, a znam po nekim prijateljima i u Bosni i Hercegovini".

Ovaj momak doputovao je u Pariz bez ulaznica, ali je upravo od navijača Olimpijakosa kupio komplet po cijeni od 370 evra.

"Majke mi, sinoć nisam mogao da jedem. Ne zato što sam štedio pare, nego od uzbuđenja. Nisam znao da li ću uspjeti da kupim karte. Hvala bogu da jesam".

Vrijedi pomenuti rođenog Beograđanina Luku (30), koji je stigao - vjerovali ili ne - iz Azerbejdžana! Ima jedan komplet, ali pokušava da nabavi još jedan "za ortaka".

Preprodavci su ujutru prodavali komplete ulaznica za 500 evra, u međuvremenu je cijena pala na 400.

Navijači Barselone su prilično tihi i neupadljivi, dok su Rusi oko Bersija uglavnom u "porodičnom" fazonu. Kao i obično, došli su da se lijepo provedu i potroše novac.

(tekst i foto: I. Bogunović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC