• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F4: Partizan pao u produžetku (FOTO)

Olimpijakos je savladao crno-bijele u polufinalu Fajnal fora Evrolige u Parizu poslije produžetka - 83:80.

 F4: Partizan pao u produžetku (FOTO) Izvor: MONDO

Partizan će u nedelju (18 sati) igrati protiv CSKA za treće mjesto na Fajnal foru Evrolige u pariskom Besriju. A malo je nedostajalo da tri sata kasnije zaigra protiv Barselone u finalu. Umjesto njega, igraće Olimpijakos.

Malo... Preciznije, 6,8 sekundi...

Toliko je na raspolaganju imao Olimpijakos da izjednači ili povede pred kraj regularnog toka kada su beogradski crno-bijeli imali vođstvo 67:65.

Miloš Teodosić je šutirao trojku, bio je neprecizan, a Džoš Čildres je uhvatio loptu u letu i zakucao za izjednačenje.

Ostalo je dvije sekunde, Lester Bo Mekejleb je pucao za tri iz teške pozicije i nije pogodio. Zato se ušlo u produžetak u kome je tim Duška Vujoševića igrao bez Dušana Kecmana i Petra Božića zbog pet prekršaja.

U dodatnih pet minuta pirejski crveno-bijeli su bolje "povukli", ali se Partizan vratio u igru.

Možda i ključni period je bio kada je na ulasku u posljednji minut Olimpijakos krenuo u napad. Promašivali su igrači grčkog tima, ali Joanis Burusis skakao i skakao... Upisao je tri skoka u napadu, zatim se izborio za slobodna bacanja i oba puta bio precizan (79:75).

Ni to nije bio kraj, jer je Aleksandar Rašić poslije 0/7 šuta iz igre konačno pogodio trojku (78:79).

Ostalo je još devet sekundi do kraja kada su crno-bijeli napravili prekršaj nad Teodosićem, koji je opet bio nepogriješiv (8/8 sa penala). Partizan je morao da šutne za tri poena, lopta je došla do Rašića... Naskočio je i šutirao... Ipak, to nije bilo njegovo veče... Promašio je i Olimpijakos je otišao u finale.

Kao što je i običaj u Beogradu, uprkos porazu, košarkaši Partizana su ostali na parketu da sa više od dvije hiljade svojih navijača sa svih medridijana otpjevaju koju pjesmu.

Čak su i navijači Barselone uzvikivali: "Partizan, Partizan"...
FOTO GALERIJU POGLEDAJTE OVDE


I ne samo to, Grobari su ostali i kada su igrači otišli u svlačionicu. I 20 minuta kasnije vratili su ih na bis uz riječi pjesme:

"I kada ne budeš prvi ti, i kada se čuju zvižduci"...

Zaslužili su to košarkaši Partizana.

Odlično su počeli utakmicu. Zonskom odbranom "dva-tri" ostvarili su dominaciju na terenu, a u početku im je najviše problema zadavao snažni Sofoklis Skorcijanidis koji je samo upisivao prekršaje Slavku Vranešu i Aleksu Mariću.

Partizan je ipak poveo 10:2.

Kako se bližio kraj prvog poluvremena, igrači Panajotisa Janakisa su uspostavljali ravnotežu u skoku, pa su zbog boljeg šuta preuzeli vođstvo - prvo su imali u 17. minutu (26:25), a na odmor su otišli sa 33:28.

Crno-bijele nije išao šut sa distance, oslanjali su se na pogotke ispod koša, pa je tako Rašić imao 0/5 za tri poena.



Na startu treće četvrtine Olimijakos je poveo 35:28 što mu je bila najveća prednost na meču. Razigrao se i dobitnik nagrade "Alfonso Ford", Linas Kleiza, ali crno-bijeli nisu dali rivali da se "odlijepi". Držali su ga na najviše šest poena razlike.

Krajem treće i početkom četvrte dionice Partizan je imao sjajnu seriju od 15:3 - od 45:51 do 60:54. Mekejleb je ukrao loptu i zakucao, u toj seriji dao ukupno sedam poena, Marić pet, Kecman pogodio trojku...

Međutim, crno-bijeli su onda stali, nisu dali koš četiri minuta dok Kecman nije ponovo ubacio trojku 30 sekundi prije kraja za izjednačenje - 65:65.

Olimpijakos je krenuo u napad, Mekejleb je ukrao loptu, istrčao kontru, položio loptu u koš, na 6,8 sekundi prije kraja... A ostalo je poznato.

Tako će Olimpijakos igrati u finalu Fajnal fora četvrti put (samo jednom osvojio), a Partizan će u četvrtom učešću na završnoj predstavi morati da se zadovolji borbom za bronzu.

PARTIZAN: Mekejleb 21, Sinovec, Roberts 5, Kecman 11, Milošević, Rašić 5, Mitrović, Božić 8, Marić 17, Veseli 13, Đekić, Vraneš.

OLIMPIJAKOS: Papalukas 10, Pen, Čildres 17, Vujčić, Vasilopulos, Burusis 9, Halperin, Kleiza 19, Mavrokefalidis, Beverli, Skorcijanidis 11, Teodosić 17.

(MONDO, foto Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC