• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Papalukas: Partizan je zaslužio da igra finale

"Sreća je jako važna u košarci i bilo bi sasvim u redu ko god da je pobijedio, jer su oba tima zaslužila trijumf", rekao je Teodoros Papalukas.

 Papalukas: Partizan je zaslužio da igra finale Izvor: MONDO

Grčki košarkaški velikan i igrač Olimpijakosa Teodoros Papalukas rekao je u Parizu da ne bi bilo nezasluženo da je Partizan pobedio u polufinalu završnog turnira Evrolige, jer su oba tima zaslužila trijumf.

"Sreća je jako važna u košarci i bilo bi sasvim u redu ko god da je pobijedio, jer su oba tima zaslužila trijumf", rekao je Papalukas poslije pobjede atinskog tima od 83:80.

Iskusni reprezentativac i svojevremeno najbolji evropski igrač bio je pun hvale za Partizan.

"Vujošević je veliki trener i to je pokazao na terenu. Imaju sjajne mlade igrače, odlične Amerikance i svi uživaju da igraju košarku. Želeli smo dobro da odigramo, ali smo pravili glupe greške. Na kraju smo pokazali karakter, a Partizan je pokazao da potpuno zaslužuje da bude ovde", rekao je Papalukas.

Grčka košarkaška ikona nije više startni plejmejker, ali je u sinoćnoj utakmici tri puta igrače Partizana fintom izbacivao iz igre, odnosno "slao po burek" kako se to kaže košarkaškim žargonom, a svaki minut u igri provodio je da razigrava svoj tim.

On je novinarima negativno odgovorio na pitanje da li je bio dodatno motivisan protiv crno-bijelih i objasnio "dodatne razloge" svoje dobre igre.

"Ne shvatam lično duele protiv Partizana. Stvar je u tome što sam imao 32 godine kada je počela utakmica, a poslije ponoći sam napunio 33. Želio sam da pobjednički zaključim svoju 32. godinu", rekao je nasmijani Papalukas.

"Igram već mnogo godina i mislim da mogu da pomognem timu da ode do pobjede. Sutra nas čeka Barselona, koja je veliki tim. To je velika i važna utakmica, ali je samo jedna, tako da sve može da se desi.
Jesam umoran, ali ništa ne brinite, biću 'okej' do sutra", rekao je Papalukas.


Partizan je juče vodio sa dva poena razlike dvije i po sekunde pre kraja. Tada je Miloš Teodosić uputio šut za Olimpijakos i promašio je cio obruč, ali je Džoš Čildres iz drugog plana uhvatio tu loptu i zakucao je za produžetak.

"O, da. Sreća je imala mnogo uticaja. Imao sam mnogo sreće za taj skok. Drago mi je što sam se tu našao i što sam pomogao svom timu. Sada jedva čekam sutra. Osjećam da možemo da pobijedimo, da smo jako blizu. Samo treba da budemo koncentrisani i biće sve u redu", rekao je Čildres.

U timu prepunom zvezda nalazi se i hrvatski centar Nikola Vujčić, jedan od najboljih igrača prošle decenije u Evropi. On je priznao da je Olimpijakos bio blizu poraza.

"Bili smo baš blizu poraza. Došli smo u situaciju da odlučuje posljednji šut, a to uvijek može da ode na obe strane. Imali smo sreću da je Čildres uhvatio onu loptu i doneo nam produžetak. Čini mi se da je tu presudilo što smo imali više snage, što smo više rotirali. Partizan je djelovao umorno u nastavku", rekao je Vujčić.

"Bilo je bitno dobiti ovakvu utakmicu i sigurno nećemo igrati više ovako loš napad. Partizan je odigrao vrhunsku odbranu, zaustavio nas je i svaka im čast na tome", rekao je on.

Olimpijakos će sutra sa Barselonom u meču koji počinje u 21.00 odlučivati ko će postati novi evropski prvak.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC