• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F4: Biće vatre u finalu...

Prije godinu dana u borbi za treće mjesto, sada u finalu: Barselona i Olimpijakos boriće se za svoju drugu evropsku titulu (nedelja, 21.00).

 F4: Biće vatre u finalu... Izvor: MONDO

Barselona će biti učesnik finala poslije sedam, a Olimpijakos poslije 13 godina.

I jednima i drugima je posljednji put bio uspješan - Katalonci su 2003. pred svojim navijačima pobijedili Beneton (76:65), a Olimpijakos upravo Barselonu 1997. u Rimu (73:58).

Ovog puta će Barsa biti favorit, kako zbog skora 16-1 u dosadašnjem toku sezone, tako i zbog načina na koji se u petak plasirala u finale. Izabranici Ćavija Paskvala uveliko su bili u hotelskim sobama poslije pobjede nad CSKA, dok je Olimpijakos u produžetku "lomio" ekipu Partizana...

"Prije 13 godina sam autom prešao 1.000 kilometara do Rima, da bih vidio pobjedu Barselone nad Olimpijakosom. Ali vidio sam poraz i dobro se sjećam tog osjećanja. Moramo da učinimo sve kako bismo spriječili da se naši navijači ponovo osjete tako", rekao je trener Barse, kojem će ovo biti prvo evropsko finale u karijeri.

"Mislim da je Olimpijakos najbolji napadački tim u Evropi. Znaju da prepoznaju protivnikove mane i iskoriste ih", dodao je Paskval.

"Imaju snažne bekove, koji znaju da kontrolišu utakmicu, a na preostale tri pozicije su fizički ekstremno nadareni, mogu da poentiraju i pod košem i spolja".

Strateg Olimpijakosa Panajotis Janakis bio je šampion Evrope sa reprezentacijom Grčke, ali na klupskom nivou takođe "juri" prvu krunu.

"Koncentracija i hladnokrvnost će biti presudni u finalu. Nadam se da nećemo praviti puno grešaka, jer će nas Barselona kazniti iz kontri", rekao je Janakis.

"Volio bih da ponovo prikažemo želju za pobjedom kao u utakmici sa Partizanom. Potrošili smo mnogo energije, Teodosića je 'potkačio' stomačni virus, ali očekujem da će igrati".

Janakis je dodao da su u polufinalu "sva četiri tima odradila fantastičan posao".

Skor u međusobnim susretima je 8:4 za Barselonu, koja je proljetos u Berlinu ubjedljivo dobila "utješni" meč - 95:79.

(Izvještač MONDA iz Pariza Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC