• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F4: Vujošević o Geteu i Pentasulji

"Mi smo ove godine možda i spasili Evroligu, pokazavši da kvalitetna košarka može da se igra i bez ogromnih ulaganja. Ali to ima granice".

 F4: Vujošević o Geteu i Pentasulji Izvor: MONDO

Trener Partizana Duško Vujošević ničim nije odavao utisak razočaranog čovjeka, kada je u subotu poslije podne izašao iz svlačionice, da održi posljednji trening pred utakmicu sa CSKA (nedelja, 18.00).

"Normalno, jako nam je žao, malo je falilo... Bilo je pitanje sreće. Ona je dosta puta ove sezone bila na našoj strani. Prosto moramo to da podnesemo i nastavimo da funkcionišemo snažno, sada kada nam je okrenula leđa".

Da li je još nešto nedostajalo da se u polufinalu pobijedi pomalo šokirani Olimpijakos?

"Prvo, riješio sam da ovog puta ne komentarišem suđenje. Kako kažu Italijani, čovjek ne treba da propusti priliku da ćuti", rekao je Vujošević.

"Druga stvar, njihova klupa je duža. Kako je vrijeme odmicalo, to je došlo do izražaja u nekim elementima, kao što je skok u napadu. Ako neko ima ekipu koja košta 40-50 miliona evra ili dolara, nije blesav da te pare potroši, a da ne kupi nešto što približno tome i vrijedi".

"Mi smo ove godine možda i spasili Evroligu, pokazavši da kvalitetna košarka može da se igra i bez ogromnih ulaganja. Ali to ima granice. Ako je uslov da mi budemo prihvaćeni tako što ćemo da idemo iz čuda u čudo i dobijamo sve utakmice, onda nas to ne interesuje. Dali smo sve od sebe i ja sam ponosan na svoju ekipu i sebe. Njemački književnik Gete je rekao 'Samo su hulje skromne'. Sezona iza nas je stvarno fantastična".

Bilo je poslije utakmice komentara da je trebalo praviti faul pri vođstvu od 67:65. Vujošević je to nazvao "naknadnom pameću" i ponudio zanimljivu anegdotu...

"Bio je u Italiji jedan stari, veliki trener, zvao se Pentasulja. U to vrijeme je trener imao pravo izbora, kada se u bonusu napravi faul, da izvede slobodna bacanja ili loptu sa strane".

"Pentasulja je na jednoj utakmici odabrao loptu sa strane, na nekih sedam-osam sekundi do kraja. Njegov tim nije dao koš i lokalni novinar ga je sutradan 'razvalio' zato što je napravio pogrešan izbor. Malo i pod pritiskom toga, Pentasulja je sljedeći put u sličnoj situaciji uzeo dva bacanja. Igrač je promašio, a njega isti onaj novinar 'opleo' jer nije uzeo loptu sa strane!"

"Kada je po treći put došao u poziciju da donese takvu odluku, Pentasulja je krenuo ka tom novinaru i rekao mu 'Kaži mi sad šta da radim'... Prema tome, oni koji imaju takvo mišljenje, oni su skromni. A već sam vam rekao šta Gete kaže".



Kako se iz srušenog sna o finalu prebaciti na kolosijek utakmice za treće mjesto?

"Kada smo dolazili ovdje, rekao sam da nam je cilj da osvojimo jedno od prva četiri mjesta u Evropi. Sigurno da je nedeljna utakmica utješna, sa mnogo manje značaja i emocija nego polufinale, a pogotovo finale".

"Međutim, smatram da naš tim ima karakter, da će imati snage da se digne na noge poslije nokauta i pruži najviše od sebe. To 'najviše' znači da je prednost na strani CSKA, ali mi smo u polufinalu pokazali da smo ravnopravni učesnici ovog turnira. Svakome ko zna iz koje pozicije smo krenuli u takmičenje, jasno je koliki je fantastičan uspjeh napravljen", podvukao je Duško Vujošević.

Kako ste doživjeli situaciju u finišu meča sa Olimpijakosom, kada su za Partizan navijale i pristalice Barselone i CSKA?

"Meni lično je najviše falilo onih 430. Hvala svima koji su bili ovdje na velikoj podršci. To navijanje Španaca i Rusa čak nisam ni primjetio".

(tekst i foto: I. Bogunović - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC