• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biznismen Rivers hvali Partizan i Ivkovića

Nekadašnji najbolji košarkaš Evrope, Amerikanac Dejvid Rivers izjavio je da je trener Dušan Ivković jedan od ljudi koje i dalje najviše cijeni.

 Biznismen Rivers hvali Partizan i Ivkovića Izvor: MONDO

"Ne fali mi košarka. Očigledno da i dalje volim sport, ali se ova igra mnogo promijenila. Igrači su drugačiji, nadmetanje je dobro, nivo takmičenja je dobar, ali nije kao što je bilo u moje vrijeme", rekao je Rivers u Parizu u razgovoru sa izvještačima iz Srbije, koji su bivšeg plejmejkera pronašli na juniorskom turniru Evrolige.

Dejvid Rivers je bio pun hvale za igrače Partizana.

"Košarka je, međutim, i dalje uzbudljiva. Savršen primjer za to je meč Partizana i Olimpijakosa. To je bila utakmica koju je cijeli svijet mogao da gleda i da uživa u tome. Olimpijakos je imao sreće da pobijedi, pošto je Partizan igrao sa nevjerovatnim srcem i duhom. Dugo nisam vidio tako nešto. Svi napadaju, svi imaju samopouzdanja, to je tako sjajno vidjeti. Najviše se nadam da će njihova uprava uspjeti da ih očuva na okupu, da sačuva to jezgro, jer se to ne viđa često. Ako ostanu zajedno i igraju kao u petak, čeka ih mnogo uspjeha", rekao je Rivers.

Nekada najbolji igrač završnog turnira Evrolige bio je vrhunski igrač koledž košarke, ali u NBA skoro da nije provodio nimalo vremena u igri. Tamošnji stručnjaci su mu rekli da nije dovoljno visok. Tada je prešao u Evropu i iz jednog malog grčkog kluba prešao u Olimpijakos, gdje je postao ikona, a bio je najvažniji igrač u timu koji je osvojio Evroligu 1997. godine.

Tada mu je trener bio Dušan Ivković.

"On je glavni ("he is the man")! Imali smo sjajan odnos i još uvijek ga imamo. Postigli smo veliki uspjeh i održavamo fantastične odnose. Ivković je pravi čovjek. Volim ga. Priča odmereno, ali kaže šta misli i to se razumije. Dobro komunicira i privlači pažnju i poštovanje svojih igrača. Kada se to ima, lakše se napravi i izvrši taktika. Samo fantastično mogu da pričam o njemu. U stvari, ne mogu dovoljno da se napričam o treneru Ivkoviću", rekao je Rivers.

Rivers je bio eksplozivni igrač sa savršenim razumevanjem košarkaške igre i uvijek je znao šta da radi sa loptom i kako da razigrava igrače. Svoje umne sposobnosti prenio je u granice velikog biznisa.

Rekao je da ga tri stvari okupiraju. To je prvo posao u kompaniji za novčana ulaganja koja pomaže profesionalnim sportistima da ulažu poslije okončanja karijere. Zatim, rad u centru u Bernu, za koji kaže da je vjerovatno najveći svjetski rekreativni i sportski centar, za bavljenje sportskim i kulturnim aktivnostima. U njemu je trener i savjetnik za košarku.

Najobimniji posao je sa jednom kompanijom, koja u saradnji sa firmom "Dizni" i najvećim američkim sportskim emiterom ESPN planira da organizuje velike događaje na evropskim i svjetskim prvenstvima, a na kraju i na Olimpijskim igrama.

"Kao što možete da pretpostavite, te stvari me čine izuzetno zauzetim, tako da imam malo vremena da razmišljam o bilo čemu drugom", rekao je Rivers, koji je na koledžu diplomirao primijenjenu psihologiju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC