• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL (juniori): "Panteri" u suzama

Juniori FMP nisu uspjeli da odbrane titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu Evrolige u pariskom Bersiju poraženi od francuskog Insepa sa 83:73.

 EL (juniori): "Panteri" u suzama Izvor: MONDO

Košarkaši Insepa zahvaljujući boljoj igri u prvoj i posljednjoj dionici uspjeli su da naprave nedostižnu razliku i savladaju branioca titule.

Kod mladih "pantera" najbolji je bio Nenad Miljenović sa 20 poena, dok je Nikola Janković zabeležio 12.

Insep je bolje rasporedio koševe. Imao je dosta raspoloženih pojedinaca, među kojima su se istakli plejmejker Benžamin Džon (8p, 5as), krilni centar Žan Šarl Livio (15p, 7sk) i bek Hugo Invernici (16p), čijim su trojkama sredinom posljednje dionice Francuzi stekli dvocifrenu prednost.

FMP je morao da prepusti krunu koju je osvajao u Madridu 2008. i Berlinu 2009, što je pojedinim košarkašima veoma teško palo.

Uprkos utjehama prvog čovjeka kluba Nebojše Čovića, stručnog štaba, saigrača, pa i novinara, na parketu su plakali Nemanja Bezbradica, Miloš Živković i Bogdan Bogdanović, koji je u subotu protiv Unikahe bio "meč-viner", ali je u finalu šutirao 0/7 iz igre...

"Imamo mlad tim, mora se priznati da smo uz dosta sreće došli do finala. Mnogo nam je značila ova utakmica... Možda smo na početku odigrali malo opuštenije jer smo ih ove sezone pobijedili u Železniku. Imali smo priključak do početka četvrte četvrtine, onda su se odvojili i nismo uspjeli da ih stignemo. Pokušaćemo opet sljedeće godine", rekao je Bezbradica.

"Panterima" nije utjeha ni to što su izgubili od ekipe Insepa, koji nije klub, već proizvod državne sportske akademije. Uz to, bili su domaćini u finalu.

"Na sedam razlike za njih, nisu ušle neke trojke našim dobrim šuterima, možda je uticalo i to što smo prvi put igrali u ovako velikoj hali... Ovo je veliko iskustvo za nas", dodao je srčani centar.

Nenad Miljenović statistički je bio najkorisniji igrač finala - uz 20 poena imao je sedam skokova, četiri asistencije, dve blokade, fauliran je deset puta... Doduše, promašio je čak šest penala i izgubio četiri lopte.

Ovaj krhki bek uspio je da ostane pribran uprkos porazu.

"Zadovoljan sam rezultatom. Finale je bilo naš cilj od početka takmičenja, a kada se plasiraš u finale, moraš da budeš spreman i da izgubiš. Tužni smo jer smo za ovu utakmicu radili cijele sezone".

"Idemo dalje. Da nastavimo sa treninzima, da se sljedeće godine vratimo na Fajnal ejt i postanemo šampioni", zaključio je Miljenović.

Meč u Bersiju posmatralo je oko 1.000 gledalaca.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC