• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL (juniori): Čović zadovoljan "srebrom"

Mlađe kategorije FMP Železnika navikle su košarkašku javnost na najveće uspjehe, a pogotovo predsjednika kluba Nebojšu Čovića.

 EL (juniori): Čović zadovoljan "srebrom" Izvor: MONDO

Međutim, niko ne može stalno da bude šampion, ni svijeta, ni Evrope, pa ni Srbije, kao što se pokazalo prije dvije godine, kada su mladi "panteri" u Madridu osvojili evropsku titulu, ali ih je u domaćem prvenstvu iznenadio Zemun.

FMP je u nedelju "proslijedio" francuskom Insepu pehar pobjednika Evrolige, ali je Čović neposredno po završetku utakmice istakao da nije razočaran porazom (73:83).

"Ove godine imamo nešto podmlađenu ekipu. Mi, zapravo, spremamo kombinaciju '93. i '94. godišta za sezonu 2010/11. Posljednjih godina smo stalno igrali finale, od toga smo dva puta uzeli titulu. Malo je falilo da tako bude i sada, ali imali smo vrlo teške utakmice prije ove".

"Francuzi su pobijedili, ali ističem da je Insep njihov nacionalni projekat, znači projekat francuske države, tako da nije sramota izgubiti od tima koji je praktično reprezentacija Francuske. Ja sam zadovoljan onim što je FMP pokazao. Da smo bili prvi, bilo bi još bolje. Ali dobro je i ovako", rekao je Čović izvještačima srpskih medija u Parizu.

Nema dileme da će razvoj mladih igrača ostati strateško opredjeljenje FMP Železnika.

"Naši juniori, kadeti i pioniri su u najvišem evropskom rangu i mislim da je to pravi primjer projekta sopstvene reprodukcije. Ne možete stalno kupovati igrače sa raznoraznih strana. Naravno, ja očekujem da će nas ubuduće više poštovati i u Srbiji, ali znajući kakva smo mi zemlja - tamo više smeta uspjeh, nego neuspjeh".

Mali broj ovih momaka, koji su rođeni 1992, narednog ljeta će postati seniori. Ostatak će nastaviti juniorski program, što znači da će igrati juniorsku i Prvu B ligu.

Među njima je i talentovani Nenad Miljenović.

"Mislim da Nenad dobro napreduje. Samo se nadam da će mu glava ostati potpuno čista, jer tu ima jako velikih pritisaka menadžera i ostalih faktora... vjerujem da će on biti u redu".

Čović je zamoljen da prokomentariše napredak nekih igrača koji su ranije osvajali Evroligu juniora, kao što su Andreja Milutinović i Dejan Musli.

"Milutinovićem sam zadovoljan. Od Muslija sam očekivao više, ali kod klasičnih 'petica' je težak prelazak u seniorsku konkurenciju. On je u juniorima bio dominantan centar, ali u seniorima odjednom naiđete na ljude koji su po 20-30 kilograma teži. Videli ste i na primjeru Đekića da to nije baš lako".

(I. B. - www.mondo.rs, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC