• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F4: Opet produžetak, opet poraz

Bo Mekejleb imao je šut za pobedu u produžetku. Lopta, poput one Rašićeve u meču sa Olimpijakosom, nije ušla...

 F4: Opet produžetak, opet poraz Izvor: MONDO

Poslije 45 minuta velike borbe: CSKA - Partizan 90:88, 78:78 (25:20, 22:24, 14:18, 17:16).

U više navrata ove sezone, košarkaši Partizana pobijeđivali su koševima uz zvuk sirene. Za manje od 48 sati u Parizu, dva pokušaja završila su na obruču.
POGLEDAJTE FOTO GALERIJU


Ah, taj produžetak...

U dodatnih pet minuta Partizan je trojkom Božića došao do 86:82, ali su crno-bijeli u posljednjih minut i po napravili veliki broj grešaka i vratili CSKA u igru. Prvo je Mekejleb napravio faul u napadu, potom Božić dozvolio Šikauskasu koš, uz faul i sve je na kraju kaznio Holden, trojkom za 90:88, poslije čega je na raspolaganju ostalo 2,4 sekunde.

Nisu loš napad odigrali Partizanovi igrači za to vrijeme, ali Mekejleb nije pogodio trojku za treće mjesto u Evropi.

Manje od sedam sekundi imao je Bo Mekejleb da pretrči cio teren i izjednači rezultat. Uspio je, tako da poslije 76:78 izbori dodatnih pet minuta za crno-bijele. Za razliku od polufinala, ovog puta je srpski tim izborio produžetak uz zvuk sirene.

U posljednjoj četvrtini, CSKA je zaigrao sa visokom postavom, sa Kurbanovim, Kaunom i Hrijapom u petorci, što je omelo igru Partizana u napadu i donijelo Rusima 73:69, pet minuta prije kraja.

Naredni koš, poslije dva minuta i 50 sekundi, postigao je Rašić poslije kontre i tu je počela penal završnica. Šiškauskas i Lengdon nisu promašivali, ali jeste Hrijapa, kojeg su crno-bijeli poslali na penal liniju 6,4 sekunde prije kraja. Ubacio je samo jedno za 78:76, što je Mekejleb slalomo "koust to koust" lako poravnao - 78:78.

Na 15,4 sekunde prije kraja, Mitrović je očigledno faulirao Hrijapu, najgoreg penaldžiju u protivničkom timu, ali sudije nisu željele da dosviraju faul, već su pustile da prođe još šest sekundi, koliko je trebalo Mekejlebu da stigne Lengdona.

Kako je sve počelo...

U duelu za prestižno treće mjesto na Fajnal foru Evrolige, poslije izuzetno stresnog i nesrećnog polufinala u petak protiv Olimpijakosa i poraza u produžetku, crno-bijelim košarkašima bilo je potrebno nekoliko minuta da razbistre glavu i uđu u ritam, a tada je počela i potJera za već odbeglim ruskim šampionom.

Da igra svoj osmi uzastopni F4, CSKA je pokazao u uvodnim minutima utješnog duela. Svi oni koji nisu mogli ništa da "ubodu" protiv Barselone u glatkom porazu u polufinalu, bili su sigurni u šutu protiv Partizana, a najsigurniji bio je Tradžan Lengdon, koji je u prvoj četvrtini ubacio 15, a do poluvremena 22 poena.

Dok nisu uspjeli da iskontrolišu Lengdona, košarkaši Partizana gubili su sa 33:22 (13. minut), ali su u posljednjih 40 sekundi prvog dijela igre ušli sa "minus 2" (44:42). Do isteka 20. minuta, Ramunas Šiškauskas pogodio je prvu trojku na meču (47:42), a poslije zatraženog "tajm-auta" od strane Duška Vujoševića, Partizan je u preostalih 15 sekundi uspio da poentira.

Tačnije, to je učinio Aleks Marić zakucavanjem za - 47:44.

Rezultatski povratak crno-bijelih u meč nekako se poklopio sa prelaskom na igru "čovjeka" u odbrani, umjesto zone, sa kojom je započet duel.

Pri rezultatu 15:8 za CSKA, trener Partizana Duško Vujošević prigovorio je Italijanu Fakiniju zbog dosuđenog faula u napadu za Marića, zbog čega je kažnjen tehničkom greškom.

Od povratka na parket, crno-bijeli dJelovali su još više riješeni da dobiju meč, koji neće mnogo toga promijeniti, ali će potvrditi već ustaljenu filosofiju kluba da ne postoji utakmica koju nije vrijedno pobijediti.

Sa dva, četiri odnosno šest uzastopnih poena Aleksa Marića, Partizan je redom prvo stizao do izjednačenja, pa do prvog vođstva od 2:0 i na kraju sa 55:53. Od tada, niko nije pogodio obruč dva i po minuta, a kada je rampa na koševima spuštena, Holden je pogodio trojku za 60:57. Pri rezultatu 60:59, sudije su dosudile faul u napadu Mariću zbog građenja lopte, kada se Matijaž Smodiš odbio od centra Partizana kao da je na njega naletio buldožer.

To je potpuno izludilo crno-bijele, a tehničku je dobio Jan Veseli.

Uprkos svemu, poenima iz kontra napada, Partizan je pred četvrtu deonicu došao do 62:61! U trećoj četvrtini, Marić je ubacio devet poena...

Ono što nije uspio protiv Olimpijakosa, Partizan je činio u meču sa CSKA: dominirao u skoku pod obručima, ali nije uspio to da pretoči u pobjedu. CSKA je postao jedini tim koji je ove sezone pobijedio Partizan, a da nije izgubio od Partizana.

Igrao se samo jedan meč... Sve ostale protivnike, crno-bijeli su bar jednom dobili.

DVORANA: Bersi. Gledalaca: 14.000. Sudije: Fakini (Italija), Irezuelo (Španija), Latisevs (Letonija)

PARTIZAN: Roberts 16 (8sk), Sinovec, Mekejleb 12, Kecman 15, Milošević, Rašić 10, Mitrović, Božić 6, Marić 15 (6sk), Veseli 12 (6sk), Đekić 2, Vraneš (4sk, 2bl).

CSKA: Kurbanov 3, Smodiš, Šiškauskas 13, Holden 12, Mensah-Bonsu, Ponkrašov, Voroncevič 10, Lengdon 32, Kaun 3, Sokolov, Hrijapa 17 (6sk), Planinić.

Meč za treće mjesto posmatrao je  i predsjednik Partizana Predrag Saša Danilović, koji nije bio u Bersiju tokom polufinalnog meča sa Grcima, jer je na dan utakmice morao da otputuje u Beograd zbog smrtnog slučaja u familiji.

Kasnije su Grobari redom skandirali i Saši Đorđeviću, Željku Obradoviću...

Od ranije u bratskim odnosima, navijači Partizana i CSKA iz Moskve nastavili su prijateljsko navijanje započeto prije utakmice ispred Bersija. U jednom trenutku, Grobari su skandirali "Rusija", a Armejci "Srbija".

Kada su na utakmicu počeli da dozale navijači Olimpijakosa, umalo je došlo do kontakta sa fanovima CSKA, koji su na istoj tribini. Intervencijom redara sukob je spriječen, a sve se završilo na verbalnom obračunu, tokom kojeg su Rusi skandirali: "PAOK, PAOK" i "Good night, red-white".

S druge strane, "Gate 7" uzvratio je sa "Dinamo, Dinamo...", podržavajući gradskog rivala ekipe CSKA.

Ulaskom na tribine, navijači Barselone pokazali su da su i oni naučili čuvenu pjesmu navijača PAOK: "Gavri munja..."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC