• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kecman: Fantastična sezona za sve nas!

"Pitanje je bilo da li ćemo da se plasiramo u Top 16. Odgovor na to je bio 'pa možda'", kaže Dušan Kecman.

 Kecman: Fantastična sezona za sve nas! Izvor: MONDO

Dušan Kecman oduvijek je bio dobar košarkaš, čiji se doprinos ekipi nije mogao izmjeriti pukim pogledom na statistiku.

Da nije tako, ne bi prije dvije godine prešao iz Partizana u preskupi sastav Panatinaikosa. Sa Atinjanima je postao šampion Evrope i Grčke, ali je slava pripala drugima.

Ove sezone je sa crno-belima osvojio dva trofeja, "rasturio" Makabi usred Tel Aviva, nastupio na Fajnal foru Evrolige i postao svjetski poznat po košu sa svoje polovine, postignutom u finalu NLB lige sa Cibonom.

Da li si jesenas vjerovao da ćeš u 33. godini odigrati najbolju sezonu u karijeri?

"Nisam. Došao sam u Partizan prije svega sa namjerom da se podredim kolektivu, da pokušamo da napravimo novi tim, sve ispočetka", rekao je Kecman poslije poraza od CSKA u meču za treće mjesto na kontinentu.

"Znamo svi ko je otišao iz tima prošle godine. Stranci su nam se priključili sa zakašnjenjem, trebalo je vremena da se uhodamo, uigramo i osjetimo na terenu. Ovo je, za sada, fantastična sezona svih nas, ne samo moja. Svi smo tokom godine napredovali, sticali samopouzdanje i iskustvo".

O ukupnom nastupu Partizana u Evroligi već je besmisleno trošiti riječi...

"Da je vas neko pitao na početku sezone, da li vjerujete da će Partizan doći do Fajnal fora? Odgovor bi sigurno bio ne. Pitanje je bilo da li ćemo da se plasiramo u Top 16. Odgovor na to je bio 'pa možda'. Bilo je špekulacija da ćemo dobiti dvije ili tri utakmice u grupi. Svaku utakmicu smo igrali kao da je posljednja, to nas je držalo i uvijek motivisalo da idemo napred, uprkos lošem startu. Sve što smo prošli trebalo bi da gledamo sa jako pozitivne strane".

Utakmica sa CSKA?

"Bili smo dosta potrošeni fizički i psihički, ali smo htjeli da napravimo dobar rezultat za kraj i da ostavimo dobar utisak. Nadam se da smo ovo drugo uspjeli, bez obzira na zauzeto četvrto mjesto. Trebalo bi da budemo zadovoljni. Kamo sreće da i sljedeća sezona bude ovakva".

Zadovoljstvo će ipak postati dominantno osjećanje tek kada dva tijesna poraza malo odstoje. Pred očima crno-belih još neko vrijeme će se vrtiti "zakucavanje" Čildresa i trojka Holdena, kao da se događaju u sadašnjem trenutku.

"Dvije utakmice smo odigrali 'na jednu loptu'. Bili smo blizu finala, pa blizu trećeg mjesta i opet izgubili tim šutom Holdena. Moramo da žalimo za propuštenom prilikom. Došli smo na Fajnal for sa vjerom da ćemo odigrati na vrhunskom nivou. Mislim da smo se odlično nosili i sa Olimpijakosom i sa CSKA. Nije nas sreća poslužila, ali šta je tu je. Moramo da dignemo glave, jer nas brzo očekuju utakmice domaćeg prvenstva".

Koji je poraz teži? Prvi, jer je bio u polufinalu, ili drugi, jer se ponovila nesrećna završnica od petka?

"Vjerovatno taj u polufinalu. Imali smo dva poena prednosti, bili na šest sekundi od finala i primili koš za produžetak. Utakmice za treće mjesto obično nisu mnogo zanimljive, ni atraktivne za gledanje, ali mi smo ovu učinili zanimljivom. Nadam se da su svi koji su je gledali, vidjeli da je Partizan sasvim zasluženo došao do Fajnal fora", završio je Dušan Kecman.

Ako sve bude u redu sa letovima iz Pariza, košarkaši Partizana krenuće za Beograd u ponedjeljak u 13.30 časova. Zaslužili su lijep doček.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC