• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danilović: Pariz je zavoleo našu igru

Košarkaši Partizana bi trebalo da doputuju iz Pariza oko 16 časova. Pomiješana osjećanja crno-bijelih: i tužni i ponosni. A i imaju na šta da budu.

 Danilović: Pariz je zavoleo našu igru Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana u Beograd se vraćaju kao moralni pobjednici završnog turnira Evrolige, kao zvanično četvrti tim u Evropi, ali i, paradoksalno, ekipa koja nije izgubila nijedan od dva meča tokom 40 minuta igre.

I protiv Olimpijakosa i protiv CSKA u borbi za treće mjesto igrali su se produžeci i u oba meča odlučivala je jedna lopta. Samo jedna.

Možda Partizan neće dobiti A licencu, ali mu, realno, i ne treba. I bez para je ove sezone nadmašio svoje skromne finansije i pokazao da je sport oblast u kojoj novac ne odlučuje (presudno). Ima mnogo toga i u srcu i u znanju.

"Iako je bilo teško poslije meča sa Olimpijakosom, našli smo energiju da pokažemo koliko vrijedimo i protiv CSKA. Na početku sezone niko nije vjerovao u nas, ali smo se držali zajedno, napredovali...Malo smo razočarani, ali ipak, stvarno je sjajan uspjeh igrati na završnom turniru Evrolige. U obje utakmice smo pokazali da igramo na evropskom nivou i srećni smo zbog toga", rekao je odlični Jan Veseli pred kojim je velika budućnost.

Maltene pravo iz aviona crno-bijeli moraju da nastave takmičenje u domaćoj ligi, pošto gostuje Metalcu u Valjevu.

"Košarka je naš posao. Biće teško da zaboravimo F4, ali šta je tu je, treba sad da se skoncetrišemo na ono što je pred nama", dodao je Veseli.

I Slavko Vraneš ima pomiješana osjećanja.

"Postoji zadovoljstvo zbog učešća na F4, nadmašili smo sva očekivanja. Pokazali smo da se protiv nas mora igrati na jednu loptu da bi se uopšte dobila utakmica. Presudilo je iskustvo igrača CSKA, nedostatak sreće, ali iz godine u godinu igramo sve bolje. Biće uspjeha i dalje. Borićemo se i dalje, svaku utakmicu igraćemo na isti način, maksimalno, da pokažemo da porazi na F4 nisu uticali na nas".

Predsjednik Partizana Predrag Danilović gledao je uživo borbu crno-bijelih za treće mjesto.

"Igrali smo dva utakmice na produžetke na završnom turniru i izgubili smo za jednu loptu. Treba da budemo ponosni na ove momke koji su dali sve od sebe. Neke druge stvari nisu bile na našoj strani. Mogli smo i u finale...Poslije poraza u polufinalu momci su morali da se dignu, jker su bili svjesni da im je finale bilo u ruci i uspjeli su, pokazali su karakter. Pokazali smo da igramo najbolju košarku, to sam vidio i po reakciji publike u hali, naša košarka im se najviše dopala", primijetio je Danilović.

On je naglasio da bi ovaj veliki uspjeh Partizana trebalo da bude još jedan signal svima da pomognu beogradskom klubu.

"Svi smo vidjeli da smo bili na korak do borbe za evropsku titulu i zato bi trebalo da se cijeni i uvidi da se pomogne, da sačuvamo to što imamo, a ne da se svake sezone rasipa tim. Ako bude više sluha, onda u narednoj očekujemo još više", rekao je Danilović.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC