• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četvrti u Evropi - za navijače šampioni (FOTO)

Nekoliko stotina navijača dočekalo košarkaše Partizana na aerodromu "Nikola Tesla". Vraneš i Roberts tvrde da "ovo nema nigdje".

 Četvrti u Evropi - za navijače šampioni (FOTO) Izvor: MONDO

Četvrti u Evropi, ali dočekani kao šampioni. Sat i 45 minuta se nekoliko stotina navijača Partizana tiskalo oko vrata u holu aerodroma "Nikola Tesla" očekujući svoje ljubimce da dođu iz Pariza.

Prema prvobitno planu, let 2417 iz Pariza trebalo je da sleti u Beograd oko 16 sati, a srpsko tle dotakao je u 17,40. POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Mnogo vremena za navijanje i akumuliranje energije, koja je eksplodirala oko 17,45 kada su crno-bjeli košarkaši na čelu sa trenerom Duškom Vujoševićem stigli pred navijačku masu:

"I kada ne budeš prvi ti, i kada se čuju zvižduci", zaorilo se aerodromom.

Tek da se igračima stavi do znanja da Grobari cijene njihov trud uložen na Fajnal foru i to što su odbranili ponos u "gradu svjetlosti". Pretrpjeli su dva "tijesna" poraza, ali su za navijače postali prvaci.

"Naravno da sam presrećan što nas je ovako mnogo ljudi dočekalo. Na taj način su nam pokazali da poštuju sve što smo napravili ove sezone. To smo napravili i za nas i za njih", izjavio je Vujošević pošto je više od pola sata strpljivo stajao kako bi se slikao sa svima koji su to željeli.

Snimak sa dočeka pogledajte na našem sajtu www.mondo.rs

Mlado i staro, muško i žensko, u šortsevima i odijelima... Svi su htjeli autogram i sliku ili bar da po ramenu potapšu svoje heroje.

Najteže je, naravno, bilo dosegnuti do Slavka Vraneša. Ali, navijači su našli rješenje i za crno-bijelog gorostasa. Jedan drugom na ramenima, dolazili su do najvišeg košarkaša Evrolige i slikali se s njim "u istoj ravni".

"Toplo mi je oko srca. Grobari su pokazali ko su i šta su. Ovo ne može nigdje da se doživi osim ovdje", govorio je čovjek koji se nosio sa najjačim i najboljim centrima Evrope a koji ga nisu poljuljali, ali je priznao da su ga navijači žestoko uzdrmali.

Među "najtraženijima" je bio i Lorens Roberts.

"Gdje god da sam bio i igrao - ovo nisam vidio, a kamoli doživio. Partizanovi navijači su najbolji na svijetu. Zahvalan sam im na tome, daju nam podstrek za dalje", poručio je Amerikanac.

Ipak, najduže se orilo ime i prezime učitelja - Duška Vujoševića.

"Za konačnu analizu ima vremena, neophodna je distanca", počeo je tvorac "čuda koje to više nije" priču o učešću na Fajnal foru.

"Igrali smo tamo gdje treba da igraju bogati. Na žalost, tako je", nastavio je trofejni stručnjak.

Međutim, iz pomiješanih osjećanja ponosa zbog dobrih partija protiv finansijski daleko moćnijih Olimpijakosa i CSKA, i tuge zbog dva poraza u produžecima, Vujošević je "izvukao" sljedeće:

"Ne treba da naglašavam da sam zadovoljan igrama i naročito stavom igrača, koji nije bio autsajderski. Nedostajalo je i malo sreće i još neke stvari. Kad se obnovi gradivo, shvati se odakle smo krenuli i dokle smo stigli", podsketio je Vujošević na početke sezone kada ja malo ko mogao da pretpostavi ovakav epilog.

I za kraj je ponovio:

"Hvala svim ljudima koji su to prepoznali", zaključio je Duško Vujošević.

(Tekst: P. Vujić - R.Jakšić, foto P. Vujić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC