• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašić za MONDO: Ekipa me je podržala

"Mi smo ekipa i stojimo uz igrača kojem ne ide. Tako je bilo i sa mnom u Parizu",kaže košarkaš koji je mnogo doprinio uspjesima Partizana u Evroligi.

 Rašić za MONDO: Ekipa me je podržala Izvor: MONDO

Šut za tri poena je jedno od najjačih oružja Aleksandra Rašića, ali bek Partizana je upravo na tom polju podbacio kada je bilo najpotrebnije - u polufinalu Evrolige protiv Olimpijakosa.

Tragičnih 0/5 na poluvremenu (iz igre ukupno 0/6), pad samopouzdanja, dugo sjedenje na klupi, a onda trojka i dva slobodna bacanja za "povratak u život" u produžetku.

Ipak, utakmicu je završio onako kako ju je započeo - promašajem za tri poena, u situaciji kada je mogao crno-bijelima da produži snove o finalu za još pet minuta...

Rašić (26) je u razgovoru za MONDO istakao da mu u svlačionici niko nije zamjerio zbog loše partije, naprotiv.

"Podržali su me saigrači, podržali smo se međusobno svi".

"Odigrao sam loše tu utakmicu. Ušao sam pod opterećenjem, sigurno izgorio u želji da što prije dam koš. Odmah sam bio svjestan da sam neke šuteve uputio ishitreno i to se pretvorilo u seriju promašaja", prisjeća se Rašić.

"Međutim, mi smo ekipa i stojimo uz igrača kojem u nekom trenutku ne ide. Isti je slučaj bio sa mnom u Parizu. Idemo dalje", poručuje momak bez čijih koševa Partizan vjerovatno ne bi prošao ni u Top 16.

Podsjetimo, šampion Srbije imao je u prvoj fazi skor 1-3 kada je u Pionir došao isti taj, skupocjeni Olimpijakos. Rašić je pobjedi crno-bijelih (86:80) doprinio sa 25 poena, uključujući četiri trojke iz osam pokušaja, kao i pet asistencija.

U duelu za treće mjesto sa CSKA, već je bila druga priča u odnosu na polufinale. Deset poena, šut iz igre 4/6, bez izgubljenih lopti. Sličan napredak pokazao je u nedelju i Lorens Roberts.

"Krajnji rezultat je ponovo bio loš po nas, tako da je moja bolja igra manje bitna. Nismo imali sreće u obe utakmice, mada smo protiv CSKA sami krivi što je Holden ostao sam i pogodio odlučujuću trojku".

"U toj utakmici nije bilo imperativa bilo koje vrste, samim tim je bilo mnogo lakše igrati".

"Drago mi je što smo ponovo odigrali punom snagom, kao da se odlučivalo o tituli, a ne o trećem mjestu. Nismo uspjeli da ostvarimo bar jednu pobjedu na Fajnal foru, ali je sezona sveukupno bila uspješna. Okrećemo se polako domaćem prvenstvu, to je jedino takmičenje koje nam je ostalo".

Partizan u srijiedu od 19.30 časova gostuje Metalcu u okviru sedmog kola Superlige, čiji je kraj na programu 4. juna. Potom sljedi plej-of...

"Sigurno da smo u Superligi favoriti, ali neće nam biti nimalo lako. Za kratko vrijeme opet treba odigrati veliki broj utakmica, stiže nas umor, a moramo da ostanemo jako koncentrisani. Da radimo na treninzima kao što smo radili do sada, da tretiramo timove iz Srbije kao one iz Evrolige... Da spremni uđemo u završnicu", zaključio je Aleksandar Rašić.

(I. Bogunović - MONDO, www.mondo.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC