• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Hemofarm lagano kroz "Pionir"

Hemofarm ubjedljiv protiv Zvezde u "Pioniru". Mačvan i Boban Marjanović predvodili pobjednika, sjajni Nemanja Bjelica - 32 poena i 11 skokova.

 SL: Hemofarm lagano kroz "Pionir" Izvor: MONDO

Trebalo je to da bude derbi 7. kola košarkaške lige Srbije, ali nije.

Hemofarm je ubjedljivo savladao Crvenu zvezdu u Beogradu 82:69 i potvrdio da je u ovom trenutku daleko kvalitetniji tim.

Boban Marjanović i Milan Mačvan, uz pomoć Raška Katića, apsolutno su carevali pod oba obruča, što je bila i najveća prednost Vrščana u ovom meču, koji je posmatralo tek oko 1.000 gledalaca. Sa druge strane, samo je Nemanja Bjelica bio razigran kod Zvezde (dao je gotovo polovinu koševa cijele ekipe!). Premalo da bi se dobio i manje kvalitetan tim nego što je Hemofarm.

Hemofarm je, praktično, pobijedio već u prvoj četvrtini. Ekipa Željka Lukajića odlično je otvorila meč i povela čak 25:7, a prvu četvrtinu riješila je u svoju korist 30:15.

Imao je tim iz Vršca i +18 početkom druge četvrtine, ali je Zvezda predvođena Bjelicom i Vukom Radivojevićem, nekako uspjevala da održi priključak i pred kraj poluvremena spusti razliku na ispod 10.

Početkom trećeg dijela, Zvezda se približila na -6 (46:52), ali je uslijedila ključna serija gostiju od 9-0 za 61:46 čime je sve bilo riješeno. Imala je Zvezda još jedan trzaj do kraja treće četvrtine, ali je Hemofarm odbio i taj napad.

Na startu posljednje dionice Hemofarm je došao do najvećih +19 (79:60)...

Ovo je bio treći duel ove dve ekipe ove sezone i treći trijumf Vrščana.

Milan Mačvan je sa 20 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, a Boban Marjanović je ubacio 17 (imao i devet skokova). Nemanja Bjelica je ostvario "dabl dabl" - 32 poena i 11 skokova i bio je daleko, daleko najbolji u Zvezdi.

TRIFUNOVIĆ: PRIČE OKO PARKETA NAS SAPLIĆU



Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović mogao je samo da čestita protivniku na zasluženoj pobjedi i istakao da njegov tim osjeća opterećenje zbog situacije u klubu.

"Ne želim da nam tražim opravdanja, jer nam ona nisu potrebna. Ipak, mnogo je teško čiste glave ući u utakmicu u ovakvoj situaciji. Ovo je bio treći ili četvrti važan meč u sezoni pred koji u novinama čitamo o lošoj situaciji u klubu, dugovima... Recimo, poslije meča sa Nimburkom mogli smo da pročitamo kako je sezona gotova, iako je do njenog kraja ostalo još tri mjeseca. Mi ne uspjevamo to sve da prevaziđemo, ali mislim da bi moji igrači morali da pronađu motiv na velikom nivou, bez obzira na probleme, jer niko od njih nije u poznim igračim godinama. Neki ne shvataju veličinu šanse koja im se pruža. Svi ćemo pronaći individualni put, u Zvezdi ili van nje, neki će igrati u reprezentaciji... Mislim da možemo da napredujemo, znam da smo tim koji može negativno, ali i pozitivno da iznenadi", rekao je Trifunović.

On kaže da je Zvezda još u igri za plasman u plej-of, samim tim i u NLB ligu naredne sezone. Mnogo toga zavisiće od duela sa FMP-om u narednom kolu.

O meču sa Hemofarmom, trener crveno-bijelih je rekao da je presudio sam početak kada su gosti napravili veliku razliku.

"Počeo sam sa petorkom koja ima najviše iskustva, ali ona je dala negativan ton našoj igri. Nije toliki problem bilo brzo visoko vođstvo Hemofarma, koliko to što se nismo vraćali u odbranu na vrijeme, kao i to što smo slabo koristili bonus. U drugom poluvremenu dozvolili smo Marjanoviću slobodnu igru u našem reketu. Mi smo i ovaj meč kao i prethodni u Kragujevcu otvorili na visok rezultat, što nije naša igra, posebno kada nemamo dovoljno raspoloženih igrača kao večeras. Hemofarm je po meni jedan od dva favorita u Superligi, trećeg ne vidim".

Trener Hemofarma Željko Lukajić kaže da je njegov tim zabilježio važnu pobjedu protiv ekipe koju izuzetno poštuje.

"Zvezdu izuzetno cijenim, želim joj da se izvuče iz trenutne situacije, koliko god da su teški finansijski problemi u klubu. Kolegu Trifunovića jako poštujem, kao i mladost njegovog tima. Imaju potencijal, bore se, mnogi od tih igrača trebalo bi da budu budućnost naših reprezentativnih selekcija. Odlučila je naša dobra odbrana od samog početka, uspjeli smo da spriječimo Zvezdinu širinu u napadu i poslije je sve bilo mnogo lakše. Znao sam da nećemo moći da svo vrijeme držimo visoku prednost, bilo je padova u našoj igri usjled zamora, ali znali smo kako da dobro napadnemo u tim intervalima", rekao je Lukajić.

Poslije pariskog glamura, Partizan se vratio u srpsku realnost. I, naravno, trijumfovao u Valjevu nad Metalcem - 81:57 (36:31).

FMP je bez problema dobio Tamiš 92:68, uz 23 poena Miroslava Raduljice (imao je i sedam skokova).

REZULTATI 7. KOLA:

FMP - Tamiš 92:68 (34:11, 22:22, 21:20, 15:15)
Zvezda - Hemofarm 69:82 (15:30, 25:19, 17:22, 12:11)
Metalac - Partizan 57:81 (31:36)
Borac - Radnički (20h)

TABELA: Partizan 6/1, Hemofarm 6/1, Radnički (-1) 4/2, FMP 4/3, Zvezda 3/4, Tamiš 2/5, Metalac 1/6, Borac (-1) 1/5.

PAROVI 8. KOLA (15. maj):

Tamiš - Partizan (18.30)
Crvena zvezda - FMP (19h)
Metalac - Radnički (19.30 )
Borac - Hemofarm (20h)

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC