• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CSKA "spakovao" Šveda, 16. u nizu nad Himkijem!

Autor mondo.rs

To što su mečevi između CSKA i Himkija uglavnom rezutlatski neizvesni potvrda je da tim iz Podmoskovlja dobro radi, ali nedovoljno da se savlada najjači ruski klub.

 CSKA-Himki-2-0-Sved-pao-na-12-poena-Rodrigez-ubitacan. Izvor: MN PRESS

Himki ima dobar tim, najboljeg i najskupljeg napadača Evrolige, uspešnog trenera sa Fajnal for pedigreom, ali nema rešenje za CSKA iz Moskve.

I u drugoj, poput prve utakmice u utorak - 98:95, "armejci" su se mučili da slome optor rivala, ali su na kraju uspeli.

Posle 16. uzastopne pobede CSKA nad Himkijem - 89:84 (24:22, 19:23, 25:21, 21:18), sada je 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige koja će se preseliti u Podmoskovlje na meč broj tri (u utorak) i možda četiri (u četvrtak).

Trener CSKA Dimitris Itudis očigledno je odradio odličan skauting i dobro pripremio odbranu za Šveda, koji je njegovoj ekipi u prvoj utakmici isporučio 22 poena uz pet skokova i šest asistencija, tako da je ovog četvrtka uveče pred 8.200 podeljenih navijača u Moskvi prvi strelac Evrolige spušten na negativan rekord ove sezone od 12 poena.

CSKA proganja Barcokasa

Grčki trener Barcokas napravio je podvig u sezoni 2014/15 kada je Lokomotivu Kubanj odveo na prvi ikada Fajnal for Evrolige, ali ni tada nije imao sreće jer je u polufinalu u Berlinu naleteo na CSKA i izgubio 81:88. Ove sezone, prve po povratku u Rusiju nakon neuspešne epizode u Barseloni, sa starim "nepobedivim" rivalom sreo se već u četvrtfinalu.

Šved je šutirao 2/9 za tri poena i bio primoran da kreira, što jeste iskoristio za sedam asistencija, ali je suština da nije imao priliku da rešava u trenucima kada je "pucao" otpor njegovog tima.

Poenima našeg Stefana Markovića iz kontre, tim trenera Jorgosa Barcokasa ušao je izjednačen sa domaćinom u poslednju četvrtinu, međutim inspirisani Serhio Rodrigez razigrao se na startu četvrte deonice, pogurao CSKA do vođstva od pet-šest poena razlike i to je bio odnos snaga praktično do poslednje sirene - iako gosti nijednog trenutka nisu pristali na predaju.

Vukao ih je, dok je imao snage, Entoni Gil koji je do 24 poena stigao uz sjajan šut iz igre: 4/5 za dva i 3/4 za tri, ali pored pomenutog Šveda samo još dvojica igrača žuto-plavih bila "dvocifrena": Džejms Anderson i Marković sa po 11 poena, s tim da bivši reprezentativac Srbije nije pogodio nijednu trojku iz četiri pokušaja.

"Ćaćo" Rodrigez pogodio je pet trojki iz osam pokušaja za 22 poena u prvoj utakmici, večeras je šutirao znatno lošije (4/10) ali je bio nepogrešiv u šutu za dva (4/4) tako da je pored 26 postignutih poena imao i deset asistencija u meču koji je definitivno prelomila njegova trojka, pa dvojka za 86:77 na 2:34 do kraja.

Potom, uglavnom sa linije penala, njegovi saigrači rutinski su sačuvali devet poena prednosti nakon čega ih pobeda deli od sedmog uzastopnog plasmana na Fajnal for, a 15. u poslednjih 16 sezona.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC