• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Derbi za spas sezone

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju FMP u subotu u najzanimljivijem meču 8. kola Superlige, koji je borba za četvrtu poziciju na tabeli.

 SL: Derbi za spas sezone Izvor: MONDO

Poraženi neće igrati u polufinalu plej-ofu prvenstva Srbije i NLB ligi naredne sezone.
Ko će to biti znaće se u subotu poslije 20.30 časova, kada bude okončana utakmica između Crvene zvezde i FMP Železnika. Pobjednik derbija 8. kola Superlige imaće priliku da ostane na istom nivou kao prošle sezone.

"Veoma važna utakmica je pred nama. Sastaju se dvije ekipe sa potpuno istim ambicijama. Dobro se znamo, FMP je u odnosu na prošlu utakmicu jači za Milutinovića i mislim da ne bi bilo dobro povlačiti paralele sa prvom utakmicom koju smo igrali prije mjesec dana. Mnoge stvari su se izmjenile i u tom svijetlu treba posmatrati i ovaj duel", smatra trener "crveno-bijelih" Aleksandar Trifunović i dodaje:

"Nama se ne smije ponoviti pristup iz utakmice protiv Hemofarma. Motivacija i energija moraju da budu na mnogo višem nivou. Igrači su toga svjesni i siguran sam da će to sutra i dokazati."

Trifunović je još istakao važnost podrške sa tribina i pozvao navijače da dođu u Pionir, u koji će ulaz biti slobodan, i pomognu njegovoj ekipi u još jednoj pobjedi, četvrtoj u Superligi.

"Pomoć navijača u ovakvim utakmicama bila bi prevaga koja donosi pobjedu. Ove sezone smo imali uspone i padove ali to je sve iza nas. Sutra nam treba pomoć svakoga ko voli Zvezdu i siguran sam da će slobodan ulaz tome još više doprinijeti."

Zvezda i FMP su se od starta ove sezone sastali četiri puta i skor u pobjedama je izjednačen.
Iako je Crvena zvezda pobedila u Železniku u posljednjem duelu, strateg "pantera" Boško Đokić je subotnjem susretu dao isti značaj kao i svim preostalim okršajima u Super ligi.


"Ne mislim da nas očekuje utakmica sezone. Duel sa Crvenom zvezdom je jedna od sedam važnih utakmica u drugom dijelu sezone. Oba tima su u specifičnoj situaciji, mi zato što smo izgubili prvi meč od Zvezde, a ona zato što je tada slavila, ali ipak ima pobjedu manje."

Kormilar tima iz Železnika je siguran da trenutna dešavanja na Malom Kalemegdanu neće uticati na njihovu igru, naprotiv.


"Očekujem jaku utakmicu, baš kao što je bila i prva. Siguran sam da će pitanje pobjednika biti riješeno tek u finišu, možda čak i posljednjim šutem. Zvezdi za razliku od prvog meča igra Vladimir Štimac, ali ne igra Boris Bakić. Ne mislim da će to promijeniti stvari. Jer, ključ je u Nemanji Bjelici koji je odlično odigrao u pobjedi nad nama, ali treba pomenuti da je i Vuk Radivojević odigrao taj meč bez greške. Njihova prednost je bila upravo to što su se bolje poznavali, ali mi smo u usponu forme, iskusniji smo za šest utakmica i veliki broj treninga", smatra Đokić.

RASPORED 8. KOLA:


Tamiš - Partizan 18.30
Crvena zvezda - FMP 19.00
Metalac - Radnički 19.30
Borac - Hemofarm 20.00

TABELA: Partizan 6-1, Hemofarm 6-1, Radnički 5-2, FMP 4-3, Crvena zvezda 3-4, Tamiš 2-5, Borac 1-6, Metalac 1-6.


(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC