• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOŠARKA BiH: Široki prejak za Igokeu

Pobjedom nad Igokeom u Aleksandrovcu (86:72) košarkaši Širokog poveli 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa i stigli nadomak odbrane titule BiH!

 KOŠARKA BiH: Široki prejak za Igokeu Izvor: MONDO

Široki je u prepunoj dvorani "Nenad Baštinac" superiorno stigao do drugog trijumfa koji im otvara vrata sedmog šampionskog pehara u istoriji kluba.

Za ovjeru titule, timu Ivana Velića biće potrebna još jedna pobjeda i to u srijedu na "Pecari".

Poslije relativno neizvjesne prve četvrtine, u drugoj dionici gosti su dodali gas i na odmor otišli sa pristojnih 10 koševa razlike (44:34), da bi u trećem kvartalu šutevima iza linije 6.25 potpuno "razbili" izabranike Drage Karalića.

U posljednjih deset minuta, domaćin je ušao sa minusom od 13 pogodaka (64:51), ali je "dalekometnom paljbom" Širokog (čak 11 trojki) prednost u jednom trenutku porasla na čak "plus 22".

Do kraja su domaći košarkaši uspjeli samo da koliko-toliko spasu obraz...

Za razliku od uzbudljivog meča u regularnom dijelu prvenstva, kada su igrači Drage Karalića minimalno pobijedilili Široki (72:71), u subotu uveče, atmosfera je bila gotovo pozorišna.

Najzaslužniji za ubjedljivu pobjedu gostiju bili su Hrvoje Puljko sa 17, dok su Siniša Štemberger i Šime Špralja postigli po 15 poena.

U taboru Igokee najrasploženiji su bili Savo Đikanović sa 13 i Milan Janjušević sa tri koša manje.

VELIĆ: BILI SMO SUPERIORNI; KARALIĆ: KATASTROFA

Trener Širokobriježana blistao je poslije važne pobjede, ali je podvukao da njegov tim još nije osvojio šampionski pehar.

"Odigrali smo odličnu utakmicu i bili superiorni od samog početka, posebno u odbrani. Potom nas je krenuo šut, pogađali smo kad je najviše trebalo, posebno u drugoj četvrtini kad smo stvorili razliku, što je presudilo", rekao je Ivan Velić za MONDO.

Prema njegovim riječima, finalna serija uprkos sigurnom vođstvu još nije gotova.

"Igokea je dobra ekipa i u srijedu na Pecari neće biti opuštanja. Ipak, vjerujem da smo ovim trijumfom napravili veliki posao na putu ka odbrani titule", naglasio je trener Širokog.

Domaći stručnjak Drago Karalić čestitao je Širokom na pobjedi i podvukao da je Igokea odigrala jednu od najlošijih utakmica ove sezone.

"Bili smo katastrofalni prije svega u odbrani što nije karakteristika mojih timova. Dozvolili smo mnogo otvorenih šuteva za tri poena i distance, posebno Puljku i Štembergeru, koje smo trebali po cijenu faula da spriječimo", rekao je Karalić za MONDO.

I on se složio da serija još nije gotova, ali je priznao da su Širokobriježani pobjedom u Aleksandrovcu napravili ogroman korak ka ukupnom trijumfu.

"Iako imaju veliku prednost, pokušaćemo da iznenadimo u srijedu, ali teško je vjerovati da se možemo vratiti u pobjednički kolosijek poslije ovog meča",
zaključio je šef struke Igokee.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC