• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki spremio slavlje

Košarkaši Širokog Brijega imaju šansu da pred svojim navijačima u sriiedu "ovjere" titulu šampiona BiH.

 Široki spremio slavlje  Izvor: MONDO

Košarkaši aktuelnog prvaka BiH Širokog Brijega u srijedu imaju šansu da pred svojim navijačima proslave odbranu titule. Široki vodi u finalnoj seriji protiv Igokee (2:0) i ukoliko večeras trijumfuju došli bi do treće titule šampiona BiH.U gradu Širokom sve je spremno za slavlje, ali trener Ivan Velić želi da smiri euforiju.


„Donekle razumijem svu euforiju, ali želim da moji igrači hladne glave uđu u utakmicu. Koncentrisani smo samo na parket i protivnika. Euforiji nema mjesta. Trebamo pobijediti pa tek onda razmišljati o slavlju", rekao je Velić, čija ekipa u prve dvije utakmice pokazala da je prije svega uigraniji protivnik. Tim je praktično na okupu dvije godine za razliku od Igokee, koja je pred plej off dovela većinu igrača.Upravo je ta činjenica presudila u prethodna dva meča.


„ Složio bih se s vama. Mi smo prije dvije godine izgubili od Igokee u polufinalu plej ofa zato što smo radili slično kao oni ove sezone. Doveli smo puno igrača i nismo upjeli da stvorimo tim. Tada smo na greškama naučili „odgovorio je na pitanje MONDA trener Širokog.


U velikoj euforiji koja vlada u Širokom u Igokei vide svoju šansu. Ne predaju se i nadaju da mogu vratiti brejk iz drugog meča.
"Široki je favorit. To je pokazao u prethodne dvije utakmice, ali ne trebamo se predavati. Nemamo šta da izgubimo. Ukoliko neke stvari ispoštujemo, odigramo dobro u odbrani i budemo imali dobar skok možemo da napravimo dobar rezultat. Moramo da odigramo mnogo bolje nego na posljednjoj utakmici protiv Širokog. Ekipa to može, ali moramo biti maksimalno skoncetrisani na zadatke da bismo pobijedili", rekao je trener Igokee Drago Karalić.

Meč u Širokom Brijegu počinje u 20 časova i 10 minuta.(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC