• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Meč za pol poziciju

Derbi 10. kola Superlige igraju košarkaši Partizana i Hemofarma. Meč u subotu u odlučiće ko će imati prednost domaćeg terena u plej-ofu.

 SL: Meč za pol poziciju Izvor: MONDO

"Preplivali šumadijsko jezero i ubili čudovište u njemu, ali pred nama je sada Panonsko more", najavio je trener "crno-bijelih" Duško Vujošević meč protiv Vrščana.

"Hemofarm je veoma kvalitetna ekipa, oni su godinama formirali ovaj tim. Smatralo se da odlaskom Tepića, Tripkovića i Veličkovića i stasavanjem njihovih igrača ove godine imaju velike šanse i izglede. I imaju. Pokazali su svoj kvalitet više puta i sve utakmice sa njima su bile dosta teške, veoma čvrste, sa dosta startova na granici povrede, ali sigurno sa jednom velikom energijom i dobrim kvalitetom, kakav će biti i subotnji meč“.

Vujošević je utakmicu protiv Hemofarma okarakterisao kao najvažniju u ovom dijelu sezone, po završetku Evrolige, i istakao da je potrebno da njegov tim pobijedi i da to bude sa više od dva poena razlike. Vrščani su u prvom meču pobijedili sa 74:72.

"Stalno pričam da su rezultati koje smo napraivli ove sezone su fantastični i izazov za sve naše protivnike. Vrh se iz daljine vidi i napada se. Ima mnogo ljudi koji to poštuju, ali sigurno i najmanje isti toliki broj onih koji bi željeli da oni osvoje taj vrh", rekao je Duško Vujošević, a slično misle i u taboru rivala.

"Partizan je favorit, s obzirom na to šta je sve uradio ove sezone, ali se mi sigurno nećemo predati. U Pionir idemo rasterećeni, sa željom da pružimo najbolju partiju do sada i da pokušamo da pobijedimo", rekao je kapiten Hemofarma Stefan Marković.

Reprezentativac Srbije dodaje da su igrači Partizana sigurno umorni, zbog velikog broja teških utakmica, prije svega u Evroligi, ali smatra da to neće biti presudan faktor u subotnjoj utakmici.

"Kao i uvijek kada igramo protiv Partizana, moraćemo da riješimo problem njihovog ofanzivnog skoka. Moraćemo ko{ da branimo sa svih pet igrača i ako budemo ravnopravni u skoku, utakmica će biti egal sa podjednakim šansama za pobjedu", smatra Marković.

ZVEZDA NA VRUĆEM GOSTOVANJU U ČAČKU

Pobjedom nad Tamišom, Crvena zvezda zadržala je četvrtu poziciju ispred FMP. Porazom, Radnički se bribližio na samo pobjedu prednosti tako da će završnica biti još interesantnija.

Zvezdu u subotu očekuje vruće gostovanje Borcu, jer Čačani važe za veoma neugodne domaćine i biće silno motivisani u želji da zabilježe prvu pobjedu na svom terenu.

"Skoro da i ne treba govoriti o tome koliko je bitan ovaj meč. Igramo protiv ekipe koja ima veliku tradiciju i koja zavređuje svako poštovanje. Borac je u ovu ligu ušao sa ciljem da se nadigrava sa svakim protivnikom a posebno oslanjajući se na domaći teren i podršku publike koja ni sutra neće izostati. Mi znamo šta je naš posao", izjavio je terner Aleksandar Trifunović i dodao:

"Dobrim pristupom od samog početka meča moramo odrediti njegov tok, onako kako nama odgovara. Ukoliko želimo da pobijedimo fokus na meč mora biti prisutan od prvog do posljednjeg sekunda utakmice. Ono što uvek ističem, odbrana mora biti najvažnija. Samo iz dobre odbrane možemo razviti kvalitetan napad. U srijedu smo dobili Kikanovića i to nam mnogo znači. Siguran sam da će u subotu svi dati svoj maksimum".


RASPORED 10. KOLA (SUBOTA)

Tamiš Petrohemija – Radnički (17.00)
Partizan – Hemofarm Štada (18.00)
Metalac – FMP (18.00)
Borac – Crvena zvezda (18.00)

TABELA: Hemofarm 8-1, Partizan 8-1, Radnički 6-3, Crvena zvezda 5-4, FMP 5-4, Tamiš 2-7, Metalac 1-8, Borac 1-8.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC