• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko je "pogurao" Jugoslaviju do trona?

Kada budu pročitali izjavu Nikosa Picilkasa svi argentinski ljubitelji košarke će vjerovatno prokomentarisati – pa to sam odavno znao!

 Ko je "pogurao" Jugoslaviju do trona? Izvor: MONDO

Naime, Argentinci su apostrofirali sudije da su direktni krivci za poraz u finalu Mundobasketa 2002. u Indijanapolisu. Naravno pobjednik je bila Jugoslavija poslije produžetaka (84:77).

Grčki sudija Nikos Picilkas je osam godina kasnije, u razgovoru za košarkaški magazin u njegovoj zemlji, priznao da je pogriješio u utakmici za zlatnu medalju, ali ističe da to nije učinio namjerno.

Riječ je o dosuđenoj ličnoj greški Luisu Skoli nad Vlade Divcem u finišu susreta. Taj detalj je, prema mišljenju mnogih, bio ključni za pobjedu selekcije Jugoslavije.

Picilkas je vodio meč sa kolegom reinaldom Mercedesom iz Dominikanske Republike, a ključni detalj dogodio se u finišu meča, kada je dosuđena lična greška Luisa Skole nad Vlade Divcem. Argentinci su optužili sudije da su direktni krivci da poraz u meču za zlatnu medalju.

"Da, napravio sam grešku. U to vrijeme bio sam siguran da sam bio u pravu. Tada sam vidio akciju iz tri ugla, zabilježenu sa tri kamere. Na jednoj, koja je bila u blizini spornog događaja, je moglo da se tumači da je prekršaj Skole nad Divcem zaista postojao. Međutim, na ostalim snimcima je bilo jasno da nije bilo kontakta između njih", ispričao je Nikos Picilkas za "Ol-star basket" i dodao:

"Bio sam na pogrešnom mjestu na terenu u loše vrijeme za mene... To je košarka i nekada ne možete najboje da ocijenite situaciju".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC