• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Derbi Partizanu, Marić kao Kecman

Košarkaši Partizana pobijedili Hemofarm 74:69 i preuzeli prvo mjesto na tabeli. Zvezda "pregazila" Moravu, sigurni Radnički i FMP.

 SL: Derbi Partizanu, Marić kao Kecman Izvor: MONDO

Četiri kola prije kraja Superlige Srbije, Partizan je napravio važan korak ka startnoj poziciji "broj jedan" pred plej-of.

Crno-bijeli su sredinom četvrte četvrtine stekli dvocifrenu prednost, a onda u penal-završnici sačuvali vođstvo i osvojili važne bodove - 74:69 (18:27, 19:10, 18:12, 19:20).

Vrščani su u prvih deset minuta bili u naletu, nepogrešivo su šutirali za tri poena (5-5, Miloš Borisov 3-3) i u 10. minutu poveli sa 27:16.

Naravno, uslijedio je period daleko angažovanije, čvrste igre Partizana u odbrani i vođstvo gostiju "istopilo" se do 17. minuta, kada je Vraneš poentirao uz faul - 31:30. Hemofarm je do kraja utakmice ubacio samo još dve od 13 lopti upućenih van linije od 6,25 metara.

Može se na kraju reći da su razliku napravili koševi Aleksandra Marića u posljednjim sekundama druge i treće četvrtine.

Marić je Partizanu doneo 37:37 na poluvremenu, pogotkom u stilu saigrača Dušana Kecmana. Uhvatio je loptu poslije promašenog "zicera" Bobana Marjanovića i duboko sa svoje polovine pogodio samo dno mrežice!

Sudije su priznale spektakularan pogodak Marića, pošto je lopta na vrijeme napustila njegove ruke. Ipak, niko od arbitara u tom metežu nije primijetio da je stameni centar napravio očiglednu grešku u koracima...

Isti igrač je 2,9 sekundi prije kraja treće dionice pogodio koš i dodatno bacanje, poslije asistencije Mekejleba, što je crno-bijelima donijelo prvu opipljiviju prednost - 55:49. Pokušao je Stefan Marković da se revanšira, ali je sa centra igrališta pogodio samo "drugi obruč".

Hemofarm je posljednju četvrtinu počeo serijom jalovih napada, Partizan nije bio mnogo bolji, ali su na vrijeme proradili Kecman i Roberts - za rekordnih 67:55 u 36. minutu.

Vrščani su se vratili u život serijom od 10:2, ali su posljednju priliku za preokret propustili kada je Borisov 40 sekundi prije kraja promašio "otvoren" šut za tri poena, kojim je mogao da smanji na samo 72:70.



Borba za preostala dva mjesta koja naredne sezone vode u NLB ligu nastavljena je očekivanim pobjedama Radničkog, Crvene zvezde i FMP Železnika.

Kragujevčani su u Pančevu protiv Tamiša opravdali status najprijatnijeg iznenađenja sezone, Crvena zvezda je u Čačku deklasirala Borac, a najteže je bilo "panterima" protiv Metalca u Valjevu.

Predvođena maestralnim Vukom Radivojevićem, Zvezda je na poluvrijeme otišla sa 12 poena viška (37:25), a u nastavku samo povećavala razliku.

Marko Kešelj konačno je proradio, pogodivši pet od sedam šuteva za trojku, Oliver Stević ubacio je 12, a Nemanja Bjelica 11 poena uz devet skokova i četiri ukradene lopte.

Zvezda je bila mnogo bolja u skoku, kreativnija u napadu i čvršća u odbrani. U narednom kolu dočekaće Metalac, a onda je čeka serija teških mečeva - derbi sa Partizanom, duel sa Radničkim u Pioniru i gostovanje Hemofarmu.

Metalac je mogao da otpiše FMP iz trke ka Jadranu, imao je neriješen rezultat na poluvremenu i minimalno vođstvo poslije tri odigrane četvrtine, da bi gosti zahvaljujući Raduljici i Videnovu ipak "prelomili" utakmicu u svoju korist.

REZULTATI 10. KOLA:

Partizan - Hemofarm 74:69
/Marić 19p, 6sk, Roberts 13p, 15sk - Borisov 21p, 5sk, Mačvan 11p, 10sk, 4as/

Tamiš - Radnički 65:86
/R. Marković 18p, trojke 5/10 - Čakarević 18p, 9sk, 6as/

Borac - Crvena zvezda 61:84
/Vasojević 18p - Radivojević 10p, 4sk, 8as, 2blk/

Metalac - FMP Železnik 65:71
/Ilić 16p, 8sk - Raduljica 23p, 6sk/

TABELA: Partizan 9-1, Hemofarm 8-2, Radnički 7-3, FMP Železnik 6-4, Crvena zvezda 6-4, Tamiš 2-8, Metalac 1-9, Borac 1-9.

PAROVI 11. KOLA (srijeda): FMP Železnik - Partizan, Crvena zvezda - Metalac, Hemofarm - Radnički, Borac - Tamiš.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC