• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Ne branimo, osvajamo!

Trener Partizana smatra da je malo nedostajalo da Hemofarm iskoristi umor njegovog tima i praktično "ovjeri" prvo mjesto na tabeli Superlige.

 Vujošević: Ne branimo, osvajamo! Izvor: MONDO

On je čestitao svojim "potrošenim igračima" na pobjedi (74:69) i poželio Vrščanima da naredne sezone prođu kvalifikacije za Evroligu i zatim uvide koliko je teško paralelno igrati to i domaće takmičenje.

"Nema utakmice koja je laka. Poseban smo izazov svima, jer onaj koji je prvi, najveći je motiv konkurenciji. Lakše je osvojiti titulu, nego je odbraniti. Ja zato i kažem da ne branimo već osvajamo", rekao je Vujošević.

"Nismo pobijedili sjajnom igrom. Odigrali smo stegnuto. Protiv nas je lako postaviti taktiku, posebno sada, kada je loš šut dosta uslovljen umorom. Jako je važno da imamo prednost domaćeg terena u plej-ofu, a ovom pobjedom je napravljen krupan korak u tom pravcu", dodao je on.

Košarkaši Hemofarma dosta su se ljutili zbog sudijskih odluka, ali njihov trener gotovo da je u potpunosti zaobišao taj segment utakmice. Umjesto toga, poželio je igračima oba tima zdravlje, jer u ritmu srijeda-subota nije lako ostvariti ciljeve...

"Jako je teško držati koncentraciju, bilo da igrate u Pančevu, Valjevu, Beogradu ili Vršcu. Malo dvorana ima klima uređaje. Moramo da se koncentrišemo i sačuvamo igrače, jer ono su naše blago", izjavio je Željko Lukajić.

"Čestitao bih mojim igračima, jako sam ponosan na način na koji su igrali i kako predstavljaju klub. Ono što Hemofarm radi nije slučajno, nego proizvod sistema... Partizan je kao domaćin imao prednost, ali smo mi pokazali dosta kvaliteta. Igra se još četiri kola i borba za sve pozicije je otvorena".

Vujošević se zahvalio publici na podršci, iako "poslije toliko događaja u košarci tokom ove godine, dođe do zasićenja".

Što se tiče Hemofarma i suđenja...

"Igraju sa mnogo energije, u pojedinim momentima ima i fudbalskih fulova, saplitanja. Utakmicu koja skoro da određuje ko će zauzeti prvo mjesto trebalo bi da sude trojica od četvorice najkvalitetnijih arbitara. Nisam siguran da je Ličina kapaciteta da iznese ovakvu utakmicu".

O Marićevom košu postignutom sa tri četvrtine terena...

"Šuteve sa pola terena pogađamo, mada ih ne vježbamo na treninzima. Vježbamo trojke, ali smo ih šutirali 5/21. Roberts je posljednje dve utakmice prelomio energijom i skokovima", istakao je Duško Vujošević.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC