• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pravio je novu Filadelfiju, a odlazi zbog Twittera

Autor mondo.rs

Brajan Kolanđelo pisao je pod anonimnim nalozima, kritikovao igrače, svog prethodnika i pod pritiskom javnosti podneo ostavku.

Filadelfija Siksersi, NBA franšiza sa verovatno najperspektivnijim sastavom, rastala se sa predsednikom za košarkaške operacije, Brajanom Kolanđelom (53).

Visoki funkcioner Siksersa otišao je iz rukovodstva Filadelfije podnevši ostavku posle velikog pritiska javnosti, nakon što je otkriveno da je sa anonimnih Twitter naloga kritikovao igrače i otkrivao škakljive i nepoznate detalje o njima, njihovom ponašanju, problemima...

Iako je njegova supruga Barbara Botini preuzela na sebe odgovornost za vođenje spornih naloga, angažovana je istraživačka firma koja je otkrila da je Kolanđelo lično objavljivao informacije na Twitteru.

Na primer, kritikovao je ponašanje Džoela Embida van terena, tvrdio da je Nerlens Noel stvarao probleme u svlačionici i otkrivao da je Džalil Okafor pao na lekarskim pregledima uoči nerealizovanog trejda u Pelikane.

Kako je Fulc "korigovao" šut...

Između ostalog, Kolanđelo je otkrivao i da je ruki Markel Fulc tokom duge pauze radio na šutu tako što ga je trener postavljao da leži na stolici i da šutira iz tog položaja.

Kolanđelo je u spornim "tvitovima" branio svoj rad i kritikovao svog prethodnika Sema Hinkija, kao i svog naslednika u Torontu.

Iako je komesar NBA lige Adam Silver ublažavao ovu priču i strpljivo molio javnost da se uzdrži od ranih kritika i osuda, Kolanđelo je "presekao" i otišao iz Filadelfije.

Njegov posao ubuduće će raditi prvi trener, Bret Braun.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC