• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Ipak se i Finiks nešto pita...

Kupili ste pivo i kokice za "klasik" finale između Lejkersa i Seltiksa? Moraćete malo da sačekate...

 NBA: Ipak se i Finiks nešto pita... Izvor: MONDO

Dok Boston šamara Orlando na Istoku, Finiks se potrudio da ne prođe neopaženo njegovo finale sa LA Lejkersima na Zapadu.

Poslije 0-2 u Stejpls Centru, probudio se kritikovani krilni centar Sansa Amare Studemajer i zakucao 42 poena, uz 11 skokova, u obruč zvaničnog šampiona. Sve je oduševljeno posmatrao prepun US Erlajns Centar u prijestonici Arizone - 118:109.

Četvrti meč serije je u noći između utorka i srijede i Finiks će imati priliku da otputuje u El-Ej sa 2:2. Ipak, to nikako ne garantuje da će doći do potpunog preokreta u ovoj seriji, a istorija NBA lige gotovo da "garantuje" da se to neće dogoditi.

Nijedan tim nije se vratio posle 0-2 u finalu Zapadne konferencije. Trener Lejkersa Fil Džekson nikada u karijeri nije elininisan u plej-ofu kada je dobio prva dva meča serije, a to je činio 46 puta. Lejkersi u svojoj istoriji imaju skor 41-1 kada dobiju prva dva meča...

Dakle, Sansima ostaje samo da nastave da vjeruju i ne očekuju mnogo. Pa šta bude...

Drugi najbolji trojkaški tim u istoriji NBA lige, po uspješnosti u regularnom dijelu sezone, bukvalno je počišćen u Los Anđelesu. Finiks se bio oslonio na šut, zaboravio odbranu i Lejkersi su to surovo kaznili.

Stoga, u Finiksu su riješili da promijene ploču u svojoj dvorani, a za to im je bio neophodan učinak pod košem. Čekala se Studemajerova reakcija, a on je izjednačio rekord karijere u plej-ofu sa 42 poena, što je posljednji put učinio još 2005. godine, protiv San Antonija.

Kritikovan za neangažovanje u odbrani, prosječan napad, čak i za neposvećenost košarci, Studemajer je odgovorio:

"Nikada ne možete da dovedete u pitanje moju odlučnost, predanost igri i profesionalizam. Cijelog života sam posvećen ovome. Borio sam se sa povredom koljena i problemom sa očima i sve sam ostavio po strani, samo da bih igrao. O tome ću razmišljati kada dođe ljeto", podsjetio je Studemajer da već dugo igra, iako bi trebalo da ode na liječenje.

Studemajeru je u napadu pomagao Džejson Ričardson, koji je pogodio četiri trojke iz sedam pokušaja, za ukupno 19 poena. Plejmejker Stiv Neš ubacio je 17 poena, uz 15 asistencija, ali je u finišu utakmice povrijedio nos u sudaru sa Derekom Fišerom.

"Mislim da nije pukao, ali ću svejedno posjetiti hirurga u ponedjeljak prije treninga", rekao je Neš.

Kobi Brajant igrao je na svom nivou. Nedostajao mu je skok za "tripl-dabl": 36 poena, 11 asistencija i devet skokova. Pau Gasol dodao je 23 poena, ali je ostatak tima bio skroman.

Ukoliko je Sansima potrebno čudo da se vrate poslije 0-2, sada već 1-2, Orlandu čini se ni sva čuda ovog svijeta ne mogu da pomognu. Nijedan tim u istoriji, bez obzira u kojoj rundi plej-ofa i na kojoj strani Amerike, nije se vratio poslije 0-3.

Četvrti meč serije finala Istoka je u Bostonu, u noći između ponedjeljka i utorka.

Boston Seltiksi najtrofejniji su tim u istoriji lige sa 17 titula, Los Anđeles Lejkersi imaju 15, od čega je pet osvojeno u doba kada su igrali u Mineapolisu. Finiks Sansi i Orlando Medžik nemaju titule, samo dva Velika finala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC