• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preokret u grčkom finalu

Autor mondo.rs

Panatinaikos mirno pobedio pred svojim navijačima, poveo 2:1 u seriji za titulu i stekao "meč loptu" za osvajanje prvenstva.

 Panatinaikos-Olimpijakos-73-58-finale-2018-treca-utakmica Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Olimpijakos je "iščupao" brejk u prvoj utakmici grčkog finala, ali Panatinaikos nije bio uzdrman.

Šampion Grčke se brzo podigao, slavio u Pireju za izjednačenje, a u nedelju uveče je pred svojim navijačima stekao prednost u finalu.

Ako u četvrtak budu pobedili i četvrti put ove sezone u Dvorani mira i prijateljstva, atinski "zeleni" odbraniće titulu i uneti 36. trofej prvaka u klupsku vitrinu. Da bi to sprečio, tim Janisa Sferopulosa moraće mnogo, mnogo bolje nego ovog vikenda, kada je na gostujućem parketu šutirao samo 35 odsto iz igre (19/54).

Panatinaikos - Olimpijakos 73:58 (19:15, 19:13, 16:14, 19:16)

Kontrolišući rezultat kroz čitavu utakmicu, tim Ćavija Paskvala gradio je prednost, povećavao ga dok se meč bližio kraju i sprečio Olimpijakos da razvije bilo kakvu tečnu igru. Šuter Kej-Si Rivers bio je najbolji strelac sa 15 poena, ispred Džejmsa Gista (14) i svestranog Nika Kalatesa (13).

Na drugoj strani, Pirejci su se dugo tražili i nisu se pronašli. Vasilis Spanulis je postigao 14 poena, ali se mučio u dugim intervalima i nije uspeo da razigra ostatak ekipe, u kojem je srpski centar Nikola Milutinov ostao nadomak "dabl-dabl" učinka sa osam poena i deset skokova.

Posle AEK-ovog trijumfa u grčkom Kupu i poraza oba tima u plej-ofu Evrolige, finiš plej-ofa prilika je da izvuku sezonu.

PAO: Singlton 9 (10 sk), Rivers 15, Gist 5, Lodžeski 5, Kalates 13 (6 as, 5 ukr), Džejms 14 (2/4 za tri), Papas, Vujukas, Lekavičijus 5, Agust, Adetokumpo 7, Mitoglu.

OLIMPIJAKOS: Spanulis 14 (4/8 za tri, 6 as, 5 izg), Milutinov 8 (10 sk), Printezis 12, Papanikolau 5, Mancaris, Meklin 9 (5 sk), Braun 3, Papapetru ,Strelnijeks, Roberts 2, Bogris, Vildžer 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC