• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Orlando se još nešto pita

Košarkaši Orlanda odložili su plasman Bostona u veliko finale NBA lige.

 NBA: Orlando se još nešto pita Izvor: MONDO

Navijači Bostona uzvikivali su: "Pobijedite Lejkerse, pobijedite Lejkerse", ali moraće da sačekaju još malo da im se ispuni želja.

Orlando je kao gost savladao Boston 96:92 (86:86) poslije produžetka i produžio finalnu seriju Istočne konferencije NBA lige u kojoj je do sada pretrpio tri poraza.

U meču u noći između ponedjeljka i utorka Dvajt Hauard predvodio je Orlando sa 32 poena i 16 skokova, a veliki doprinos pobjedi dao je i Džamir Nelson sa dve uzastopne trojke u produžetku. Nelson je postigao ukupno 23 poena, a imao je i devet asistencija.

"Gubili smo 3-0 u seriji i nije nam se još išlo kući, hoćemo još da igramo. Krenulo je mene i Džamira i pokazalo se da nas dvojica moramo da budemo lideri ove ekipe. Nije sve stvar samo u postizanju koševa, moramo da budemo pravi predvodnici i kažemo momcima: 'Pratite nas i mi ćemo vam pokazati put'", slikovit je bio Hauard poslije pobjede Orlanda.

Protiv Orlanda je ne samo to što sada gubi 1-3 u seriji, već i tradicija, prema kojoj nijedan NBA ligaš nije uspio da preokrene rezultat poslije zaostatka od 0:3 u plej-of seriji.

"Hm, pa valjda će nekad neko da sruši tu tradiciju...Jedino što sam sigurno znao jeste da će to početi kad neko dobije četvrtu utakmicu. I mi smo to uspjeli. Ovo je bila utakmica koju smo morali da dobijemo", rekao je trener Orlanda Sten van Gandi.

Najbolji u Bostonu bio je Pol Pirs sa 32 poena i 11 skokova. Rej Alen je dodao 22, a Kevin Garnet 14 poena, ali uz 12 skokova.

Narednu priliku da se četvrtom pobedom nad Orlandom domogne velikog finala NBA lige Boston će imati u noći između srijede i četvrtka, ali na Floridi.

Finale Zapadne konferencije igraju Los Anđeles Lejkersi i Finiks Sansi. Lejkersi trenutno vode sa 2:1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC