• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda i FMP za četvrto mjesto

Televizijske kamere biće u Železniku, ali ništa manje neće biti zanimljivo u Vršcu. Šampion Srbije Partizan gostuje FMP-u u 11. kolu Superlige.

 SL: Zvezda i FMP za četvrto mjesto Izvor: MONDO

Hemofarm dočekuje Radnički, a Crvena zvezda Metalac. Poslednje plasirani Borac u Čačku dočekuje Tamiš.

"Panteri" moraju da dobiju utakmicu u srijedu ukoliko žele da sledeće sezone igraju u NLB ligi, dok je crno-bijelima svaka pobjeda važna da bi održali prvo mjesto na tabeli, a samim tim i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Bez obzira na to, trener Boško Đokić kaže da će njegova ekipa meč odigrati bez opterećenja, a što se motiva tiče, nema većeg od samog Partizana.

"Nova jaka utakmica u nizu, ovaj put najjača, sa četvrtom ekipom u Evropi. Utakmice kao ova su lake u pogledu motivacije igrača, kao i u odrađivanju skautinga, teška je samo jedna stvar, a to je pobjeda. Nama je ovaj susret isti kao ostali, nisu u pitanju protivnici, već bodovi jer nema mnogo do kraja lige. Rasterećeni smo, osokoljeni pobjedom u Valjevu u jako teškoj utakmici, tako da ćemo probati da dobijemo Partizan.

U principu, jedna takva pobjeda bi bila jako značajna poslije problema na početku sezone. Kad smo već propustili šansu protiv Zvezde, trijumf protiv Hemofarma ili Partizana bi nam značio u smislu što bi pokazali da nam je mjesto među četiri. Partizan je veoma disciplinovana ekipa, igra u odbrani dovedena je gotovo do savršenstva, sa jasno podijeljenim zadacima u napadu, gdje rijetko ko iskače iz sistema", izjavio je Đokić i osvrnuo se na potencijalni umor Partizana, ali odbacio nedostatak motiva.

"Možda se vidi malo taj umor, oni to nadoknađuju tako što nikada ne gube motiv za borbu za svoj klub i to im je veliki kvalitet. Čini mi se da su do ovog trenutka odigrali preko 60 utakmica i to sa strašno jakim protivnicima, ali znamo da će igrati punom snagom. Ne bih nikog isticao, samo mogu da kažem da su svi opasni, od iskusnijih igrača, pa do mlađih. Kod nas je Vudvord neizvjestan, ostali su zdravi, raspoloženje je na visokom nivou, samo je pitanje koliko ćemo jako i precizno odigrati, a daćemo sve od sebe".
Košarkaši Crvene zvezde takođe se bore za poziciju broj četiri, ali oni u srijedu imaju lakši zadatak. Dočekuju Metalac.

"Mi i dalje zavisimo samo od sebe. Fokusirani smo na meč u srijedu u potpunosti. Želimo da odigramo energično i skoncentrisano kao protiv Borca i da na taj način upišemo nova dva boda sa kojima bismo dobili sigurno i na dodatnom samopouzdanju. Ne treba podsjećati da nam je pomoć navijača i potrebna i u srijedu. Ovo je pretposlednja utakmica koju naš tim igra kao domaćin u regularnom dijelu lige i siguran sa da će njihova podrška biti od velike važnosti našem timu posebno mladim igračima", istakao je trener crveno-bijelih Aleksandar Trifunović.


RASPORED 12. KOLA SUPERLIGE (sreda)

Borac – Tamiš Petrohemija (18.00)

FMP – Partizan (18.00, tv RTS2)

Crvena zvezda – Metalac (19.00)

Hemofarm Štada – Radnički (19.00)

TABELA: Partizan 9-1, Hemofarm 8-2, Radnički 7-3, Crvena zvezda 6-4, FMP 6-4, Tamiš 2-8, Metalac 1-9, Borac 1-9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC