• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alonso preuzeo Cedevitu: ABA liga je izazov

Autor mondo.rs

Španski stručnjak objasnio zbog čega nije mnogo razmišljao kada je stigao poziv zagrebačkog kluba da sedne na njihovu klupu i koji su planovi u sledećoj sezoni

 Sito Alonso trener Cedevite Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Čelnici Cedevite nisu bili zadovoljni rezultatima koje su postigli u nedavno završenoj sezoni, zbog čega su odlučili da smene trenera.

Umesto Jurija Zdovca angažovali su bivšeg stratega Barselone Sita Alonsa.

Španac je i zvanično preuzeo novi klub.

"Nakon života u Barseloni želeo sam da napustim Španiju i doživim novo iskustvo. Cedevita je imala informacije o meni, našli smo se jedan na jedan dan i saznao sam da je ovo pravo mesto za mene. Želim da ostvarimo dobre rezultate, ali i da ovde naučim neke nove stvari", poručio je Alonso na predstavljanju u Zagrebu.

PROMENA ADRESE

Direktor Cedevite Davor Užbinec je saopštio i da će Cedevita promeniti mesto u kojem će kao domaćin dočekivati rivale, i da od naredne sezone neće više nastupati u Domu sportova. "Razgovaramo sa Gradom Zagrebom i naša najveća želja je da igramo u Košarkaškom centru Dražen Petrović, ali još nemamo potvrdu toga. Otpočeli smo razgovore oko toga da neke utakmice igramo u Areni u Varaždinu. Verujem da ćemo do kraja meseca znati gde ćemo igrati svoje mečeve sledeće sezone”, naveo je Užbinec

Novi trener Cedevite poručio je da prvo treba da upozna ekipu i saradnike, pre nego što postave ciljeve za narednu sezonu.

"Moramo mnogo da radimo, ali i da naučim dosta o ABA ligi. Nije isto gledati tu ligu iz Španije i pričati sa ljudima koji su odavde. Eventualni plasman u Evroligu trenutno je za nas daleka budućnost i moramo raditi korak po korak".

On je rekao i da neće žuriti sa dovođenjem novih igrača.

"Sviđaju mi se neki igrači iz prošle sezone, ali moram prvo da analiziram kako se oni uklapaju u moju filozofiju. Tražiću igrače koji bi se uklopili u moj koncept. Kod dovođenja igrača treba biti strpljiv, jer bi ishitrene odluke mogle da budu loše. Neću žuriti i nije nužno da već sad imam ekipu. Ponekad najbolja opcija za dovođenje igrača nije odmah na početku leta, nego malo kasnije", objasnio je španski stručnjak.

On je naveo i da namerno nije doveo svoje pomoćnike u Cedevitu.

"Da sam ovde stigao sa svojim bivšim asistentima ne bih mogao da učim od novih ljudi. Dražen Orešković i Teo Čizmić sigurno znaju više o ABA ligi. Ja dobro poznajem Evrokup, ali važno je poznavati hrvatske igrače i ljude odavde", poručio je Alonso.

Direktor Cedevite Davor Užbinec potvrdio je da će Cedevita sledeće sezone imati dve ekipe - Sito Alonso vodiće tim u Evrokupu i ABA ligi, a Slaven Rimac sastav koji će se takmičiti u Hrvatskoj ligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC