• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zajedno imaju 32 godine i 4,5 metra

Dva brata imaju ukupno 4,5 metra i 250 kilograma. Ako dodamo tome njihov košarkaški potencijal jasno je da se u budućnosti očekuje priliv novca srazmjeran njihovoj visini i težini.

 Zajedno imaju 32 godine i 4,5 metra Izvor: MONDO

Sim i Tanvir Bular su košarkaška senzacija iz Kanade, gdje se njihov otac prije 20 godina preselio iz Indije. Jedan je frešmen, a drugi softmor i već se nalaze na listi fenomena svih vremena među srednjoškolcima i koledž košarkašima, jer ovako visoki momci su prava rijetkost i NBA ligi.

Sim ima 17 godina, visok je 223 centimetara i ima 130 kilograma. Dvije godine mlađi Tanvir je trenutno porastao do 218 centimetara, težak je oko 120 kilograma i predviđanja su da bi mogao da bude jedan od najboljih igrača u Klasi 2013.

Idu u srednju školu Kiski u mestu Salsburg (država Pensilvanija), jednu od najboljih akademskih škola u državi, ali ne velike tradicije kada je sport u pitanju, posebno košarka.

Međutim prošlog ljeta se situacija promjenila, kada je na čelo košarkaške sekcije došao Derjan Fridmen i dva džina iz Toronta.

"Teško možete da pronađete visokog igrača koji je ovako pokretljiv. U državi trenutno ne postoji igrač poput Sima", izjavio je Fridmen, koji je dugi niz godina asistirao u NBA ligi i na raznim univerzitetima.

Sim, koji je upravo završio drugi razred, je tokom sezone je imao prosjek od 16 koševa, 14 skokova i osam blokada. Ima odličan pregled igre, zna da pogodi trojku, a voli da istrčava kontre koje često završava zakucavanjima.

"Dobro je da imate nekoga sa kim uvek možete da pričate i da se na njega oslonite. Mi uvijek izazivamo jedan drugog da radimo napornije", rekao je Sim.

Tanir je u svojoj debitantskoj sezoni imao prosjek od 12 koševa, 11 skokova i pet blokada. Ima mekanu ruku, vrlo dobar šut s poludistance i brz je na nogama, što je ključno za igru leđima prema košu.

"Kombinacija njihove visine, sjajnih ruku i razumjevanje košarkaške igre njihov potencijal čini neograničnim", izjavio je Džo Levandovksi, jedan od njihovih prvih trenera u Americi, koji je dodao da će postati vrhunski koledž igrači ali da je potrebno da ojačaju i smršaju.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC