• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: "Panteri" razljutili šampiona

Košarkaši Partizana ubjedljivo su pobijedili FMP Železnik - 91:70, mada su se početkom druge četvrtine nalazili u "minusu" od 13 poena.

 SL: "Panteri" razljutili šampiona Izvor: MONDO

Samo još pobjeda u "vječitom derbiju" dijeli Partizan od prve pozicije i prednosti domaćeg terena u polufinalu i eventualnom finalu plej-ofa.

Crno-bijeli su u srijedu uveče bukvalno protutnjali Železnikom.

Sa samo 20 minuta maksimalno angažovane igre poručili su "panterima" da pobjede za plasman u NLB ligu 2010/11 potraže protiv drugih timova - 96:72 (19:28, 29:17, 33:10, 15:17).

Dvocifren učinak imali su Mekejleb (19), Veseli (16), Marić (15), Rašić (13) i Roberts (11), a u poraženom timu Raduljica (20, 8sk), Videnov i Čović (po 13 poena).

Partizan u posljednja tri kola ulazi sa skorom 10-1, a poslije duela sa Crvenom zvezdom mu predstoje još gostovanje u Čačku i meč sa Metalcem u Pioniru.

FMP je pokvario skor na 6-5 i u subotu mu predstoji "biti il' ne biti" utakmica sa Radničkim u Kragujevcu.

"Panteri" su u prvoj četvrtini iznenadili favorita kvalitetnom igrom u obe faze, ali i većim zalaganjem, koje se prvenstveno ogledalo u odnosu skokova na kraju te dionice (13:3).

Raspoloženi reprezentativac Miroslav Raduljica predvodio ih je do vođstva od 32:19 u 12. minutu, a onda je Partizan počeo da se budi.

Nesportski prekršaj dosuđen Petru Božiću bio je uvod u seriju šampiona od 8:0 (32:27), a poslije tehničke greške Dušku Vujoševiću došlo je do daljeg smanjivanja razlike, izjednačenja i prvog vođstva koje je u 19. minutu donio Lorens Roberts - 43:45.

Tri sekunde prije kraja poluvremena, povratnik u tim Aleksandar Rašić pogodio je trojku (45:48), da bi u nastavku utakmice Partizan ubacio u "evroligašku brzinu" i deklasirao protivnika.

Zonski presing potpuno je poremetio "pantere", koji su pod pritiskom napravili sijaset grešaka i omogućili crno-bijelima da lakim poenima iz kontri steknu nedostižnu prednost. Dovoljno je reći da je Partizan na početku treće četvrtine realizovao dva napada za samo osam sekundi, dok učenici Boška Đokića često nisu uspjevali ni da upute šut za predviđene 24 sekunde...

Koš FMP-a zatrpan je trojkama, "ali-up" zakucavanjima, polaganjima uz dodatna slobodna bacanja... Maksimalnih 55:81 na semaforu je stajalo poslije kontre Robertsa u 30. minutu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC