• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Orlando na pola puta od istorije

Ovog proljeća, navijači u Bostonu gledali su Briunse kako vode sa 3-0 protiv Filadelfije i ispadaju iz plej-ofa.

 NBA: Orlando na pola puta od istorije Izvor: MONDO

Nešto kasnije, Seltiksi su vodili sa 3-0, a sada je 3-2 u seriji sa Orlandom. Može li Medžik da postane prvi NBA tim u istoriji, koji je dobio seriju poslije 0-3, a tek peti u istoriji američkog profesionalnog sporta?

Poslije deprimirajućih 0-3 na startu finalne serije Istoka sa Boston Seltiksima, momci sa Floride uspjeli su da dobiju drugi uzastopni duel i produže neizvjesnost bar do noći između petka i subote, kada je na programu šesti meč u Boston Gardenu.

Navijači "magičnih" se sada vjerovatno pitaju zbog čega je njihov tim prvo skliznuo na ivicu provalije, a tek onda počeo da igra!?

Orlando je 94. tim u istoriji NBA lige, koji je doveo sebe u situaciju da gubi sa 3-0 u plej-of seriji do četiri pobjede. Prethodna 93 tima nisu uspjela da naprave nesvakidašnji "kam-bek", a samo tri ekipe uspjele su da izbore sedmi meč u kojem je - ipak - dobio onaj koji je vodio sa 3-0.


"Ne znam da li možemo da pričamo o 'momentumu', jer gubimo sa 3-2 i idemo u njihovu dvoranu. Ali, istina je da igramo bolje", rekao je trener Orlanda Sten Van Gandi, čiji je tim u noći između srijede i četvrtka šutirao trojke 13/25.

Rano je Orlando, zahvaljujući pet blokada Dvajta Hauarda, stigao do 14 poena prednosti i tom vođstvu Boston nije ozbiljnije priprijetio do kraja utakmice. Poslije su se igrači više tukli, Hauard je "odvalio" laktom u glavu Glena "Big Bejbi" Dejvisa, koji se oteturao do klupe, a na sredini terena samo ga je jedan od arbitara zadržao da se ne sruši na parket. "Big Bejbi" nije se vraćao na parket u poslednjoj četvrtini, koju je Orlando dobio sa 29:17.

Hauardu, koji je u četvrtoj utakmici takođe laktom povrijedio Kevina Garneta, ovo je bio drugi nesportski faul u seriji i nedostaju mu još dva do automatske suspenzije.

Automatsku suspenziju, ne nesportskim faulovima, već količinom tehničkih grešaka, zaslužio je centar Bostona Kendrik Perkins, koji je u petoj utakmici finala Istoka zaradio sedmu tehničku grešku (!?). Trebalo bi očekivati da ga NBA suspenduje do petka, kada će na programu biti šesti duel.

Boston je potpuno pao u igri, nakon što je glatko dobio prve tri utakmice, od čega dvije u Orlandu. Ne digne li se do petka pred svojim navijačima, pružiće priliku protivniku da u sedmom meču, ponovo na Floridi, postane prvi NBA tim koji se vratio poslije 0-3, a tek peti u istoriji američkog profesionalnog sporta.

Samo su tri NHL tima napravila ovaj podvig i jedan jedini MLB tim.

Zanimljivo, dva puta su ekipe iz Bostona pisale istoriju. Ovog proljeća, hokejaši Boston Bruinsa vodili su protiv Filadelfije Flajersa sa 3-0 i bili eliminisani. Istog proljeća, u Bostonu gledaju kako im se događa košarkaški deja-vu.

Navijači Boston Red Soksa i dalje prepričavaju način na koji su bejzbol igrači tog tima preokrenuli veliko finale lige protiv vječitog rivala, Njujork Jenkisa. "Jenkiji" su vodili sa 3-0, a Red Soksi postali šampioni i to je jedinstveni slučaj u MLB ligi.

Plej Orlanda Džamir Nelson predvodio je svoj tim do pobjede sa 24 poena, pet skokova i pet asistencija, a na drugoj strani, najefikasniji bio je Rašid Valas sa 21 poenom, dva skoka, dve blokade i jednom ukradenom loptom.

U noći između četvrtka i petka na scenu stupaju Los Anđeles Lejkers i Finiks Sansi u finalu Zapada, gdje je rezultat 2:2. Igra se u "El-Eju", u Stejpls Centru.

(N. J. - MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC