• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Artest za finale?!

Krilni igrač Lejkersa je u posljednjem minutu pete utakmice sa Finiksom prešao put od tragičara do junaka - 103:101!

 NBA: Artest za finale?! Izvor: MONDO

Šut za pobjedu Kobija Brajanta bio je više nego kratak, ali Ron Artest je vidio da lopta neće stići do obruča, prikrao se iza leđa Džejsonu Ričardsonu i smjestio je u koš uz zvuk sirene.

Los Anđeles Lejkersi pobijedili su Finiks Sanse i poveli 3:2 u finalu plej-ofa Zapadne konferencije...

Finiks je domaćin šeste utakmice, u noći između subote i nedelje po centralnoevropskom vremenu, a eventualna "majstorica" igrala bi se u Stejpls centru dva dana kasnije.

Sansi su uspjeli da izbrišu deficit od 18 poena (74:56), ali su u "divljoj" završnici ipak ostali kratkih rukava. Sada im je za eliminaciju aktuelnih šampiona, predvođenih Kobijem Brajantom i najtrofejnijim trenerom svih vremena, Filom Džeksonom, potreban pravi podvig.

Lejkersi su 1:38 minuta prije kraja poveli 101:96 košem Odoma, da bi Stiv Neš smanjio na 101:98, a Ričardson izjednačio trojkom (od tablu) samo 3,5 sekundi prije kraja... Finiks je u tom napadu imao dva skoka, poslije promašaja Neša i Ričardsona.

Ali ni to im nije bilo dovoljno da odu u produžetak.

Artest, koji je pri rezultatu 101:98 dva puta zaredom promašio iz daljine i imao očajno šutersko veče (2/9, uz pet skokova i tri ukradene lopte), našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme i rešio utakmicu!

VIDEO iz Stejpls centra pogledajte na našem sajtu www.mondo.rs!

"Od početka nisam igrao dobro, ali sam u drugom poluvremenu pronašao način da uradim nešto korisno. Takva, agresivna igra, isplatila mi se u našem posljednjem napadu", rekao je Artest, koji je ljetos stigao u Los Anđeles iz Hjustona, kao slobodan agent.

Brajant je ponovo predvodio Lejkerse sa 30 poena, 11 skokova, devet asistencija i četiri blokade. U drugoj četvrtini je tri napada zaredom završio trojkama!

Veteran Derek Fišer "eksplodirao" je do 22 poena, a Pau Gasol zabilježio 21, uz devet skokova i pet asistencija, ali i promašeno zakucavanje 20 sekundi prije kraja, koje je moglo skupo da košta njegov tim.

Najbolji kod Sansa bio je Neš sa 29 poena i 11 asistencija, a još petorica igrača imala su dvocifren učinak.

"Sve je OK. Izgubili smo, ali niko ne može da nam ospori veliki trud. Možda smo zaslužili pobjedu, možda nismo, nije ni važno. Oni su odbranili domaći teren, mi ćemo da uradimo isto to i vratićemo se ovde za sedmu utakmicu", izjavio je kanadski plejmejker.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC