• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Boston u velikom finalu

Najtrofejniji klub NBA lige - Boston nije dozvolio iznenađenje u finalu Istoka i imaće priliku da se bori za 18. prsten u istoriji kluba.

 NBA: Boston u velikom finalu Izvor: MONDO

Posljednji je osvojen 2008. godine.

U šestoj utakmici finala plej-ofa Istočne konferencije NBA lige Seltiksi su na svom terenu savladali Orlando Medžik sa 96:84 (30:19, 25:23, 27:19, 14:23) i ukupnim rezultatom 4:2 u pobjedama plasirali se u veliko finale u kojem će igrati protiv prvaka Zapadne konferencije.

Revanš Bostona Orlandu bio je potpun. Prošle godine Boston nije došao u priliku da brani titulu iz 2008, jer ga je u polufinalu plej ofa Istoka zaustavio baš Orlando.

Ovog puta "Kelti" su već na početku finalne serije rivalu jasno stavili do znanja ko je favorit. Istina, poslije tri uzastopne pobjede malo su posustali što je Orlando iskoristio i smanjio ubjedljivo vodstvo Bostona na 3:2. Drugu meč loptu, međutim, "Kelti" nisu prokockali i predvođeni Polom Pirsom, već poslije uvodnih 12 minuta, nagovijestili jedini mogući epilog.

Sa 31 košem, 13 skokova i pet asistencija Pirs je apsolutno zaslužio epitet najkorisnijeg aktera susreta (MVP), a opet mu je Rej Alen bio najbolji asistent, ubacivši 20 poena. U poraženom Orlandu Dvajt Hauard je ponovo ostvario "dabl-dabl" učinak, pošto je uz 28 koševa imao i 12 uhvaćenih lopti.

U finalnoj seriji Zapada Lejkersi vode protiv Finiks Sansa sa 3:2 u pobjedama, a šesta utakmica igra se u subotu uveče u Finiksu.

Prva utakmica velikog finala, u kojoj će domaćin biti prvak Zapadne konferencije, biće igrana u noći između četvrtka i petka.

Ukoliko to bude Los Anđeles, finale će biti repriza iz 2008., ali i ukupno još deset serija od 1959. do 1987. godine. Boston protiv LA (Minapolis) Lakersa vodi 9:2. Sa Finiksom su se Seltiksi samo jednom susreli u finalu - 1976. godine, kada su ih savladali sa ukupnih 4:2.
(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC