• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstićevi razlozi da odustane od Mundobasketa

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije ima pritiske od strane Oklahome da ne nastupa na Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

 Krstićevi razlozi da odustane od Mundobasketa Izvor: MONDO

Na listi protiv su još hronična povreda kolena, koja iziskuje mirovanje, i činjenica da će uskoro postati otac. Ipak, Nenad Krstić je čvrsto riješen da i ovog ljeta predvodi nacionalni tim.

"Kako sada stvari stoje sigurno ću igrati na prvenstvu, ali imam i dosta razloga da odustanem. Ipak, duboko sam uvjeren d ase to neće dogoditi. Nosim kapitensku traku što je čast, ali i velika obaveza. Od mene se očekujem da dajem primjer. Nije mi prvi put da me pritiskaju, Nju Džersi je to konstantno radio. Tu je i to koleno, savet doktora je da strogo mirujem tri mjeseca, postaću i otac. Ali sve to sam smreman da prevaziđem", ispričao je 27-godišnji Kraljevčanin u intervjuu za "Sportski žurnal".

Kao i svaki NBA ligaš, ni Oklahoma nije zadovoljna što srpski centar želi da ljeto provede sa reprezentacijom i učestvuje na Mundobasketu.

"Menadžment kluba je veoma zabrinut po pitanju naredne sezone pošto sam im rekao da želim da igram za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu. Nisu bili baš oduševljeni zbog Turske, sumnjaju da ću i naredne sezone imati probleme. Oni smatraju da je daleko bolje da se odmorim, čime su mi napravili i određenu dozu pritiska. Naravno, ne mogu ništa da mi zabrane. Poslednji dogovor je da u junu dođe lekar tima, da obavim preglede, pa ćemo videti".

Da začini sve Krstićeve nedaće dolazi i nezadovoljstvo zbog nezadovoljavajućeg tretmana Košarkaškog saveza Srbije prema osvajačima srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

"Malo mi smeta što me još niko iz Saveza nije pozvao, ne znam ni kada počinju pripreme. Ništa ne mogu da isplaniram, nemam nameru da na prozivku dođem nespreman. Totalno sam neobaviješten, kao i drugi reprezentativci. To je neozbiljno, pogotovo na naš uspeh prošlog leta", rekao je Nenad Krstić i istakao:

"Nije mi cilj da bilo koga kritikujem, ali je potrebno da nas neko pozove i da kaže kada je okupljanje. Prošle godine su nas zvali, dolazio je i selektor (Dušan) Ivković. Ne tražim neki specijalni tretman, ali barem da znam kada počinju pripreme".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC