• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda preko Radničkog hoće na Jadran

Dva kola prije kraja Superlige Srbije, košarkaši Crvene zvezde kontrolišu svoju sudbinu i imaju realne šanse da zauzmu četvrto mjesto.

 SL: Zvezda preko Radničkog hoće na Jadran Izvor: MONDO

Takvim plasmanom plasirali bi se u polufinale plej-ofa i dali sebi najmanje još dvije prilike da odmjere snage sa Partizanom.

Što je za klub mnogo važnije, crveno-bijeli bi obezbijedili plasman u NLB ligu 2010/11 i izbjegli pad u drugi plan, što bi im svakako donijelo igranje u srpskom prvenstvu.

Da bi osigurali četvrtu poziciju, učenici Aleksandra Trifunovića će u utorak od 18 časova morati da pobijede Radnički iz Kragujevca. Ulaz na tribine Pionira je slobodan...

"Značaj i ozbiljnost ove utakmice moraju da diktiraju i nivo naše koncentracije na igru od samog početka. Radnički je praktično obezbijedio plasman u plej-of, ali to ne znači da će doći u Beograd nezainteresovani", smatra Trifunović.

Tim Miroslava Nikolića je u okviru NLB lige slavio u Pioniru. Zvezda se revanširala u dvorani Jezero, ali je u prvom dijelu Superlige izgubila poslije produžetka (103:95) i nekih spornih sudijskih odluka.

"Nesporno, ovo nam je odlučujuća utakmica. Pobjeda vodi u plej-of i toga smo svi svjesni. Radnički nam je dužnik i to dodatno motiviše da svi pružimo maksimum. Nadam se da će se i navijači odazvati u što većem broju i pomoći nam da zajedno stignemo do pobjede", dodao je Vuk Radivojević.

Trifunović je pohvalio Radnički, kao "skup igrača koji su možda u početku svima bili iznenađenje, ali su tokom sezone rasli i sa pravom se nalaze na mjestu na kojem su".

"Uprkos porazu (sa 28 razlike od Partizana) u prošlom kolu, vidi se napredak u našoj igri. Taj boljitak prisutan je posebno u drugom dijelu sezone. U naredni meč ulazimo sa mnogo vjere i samopouzdanja. Cilj nam je nadohvat ruke i učinićemo sve da do njega dođemo", uvjeren je Zvezdin šef struke.

Ako crveno-bijeli pobjede sa devet ili više poena razlike, na gostovanju Hemofarmu u posljednjem kolu moći će da se bore čak za treće mjesto.

Čak i ako izgubi u Pioniru, Radnički ima "zicer" za plej-of, u petak protiv Borca na domaćem parketu. Ako Radnički pobijedi Zvezdu, a FMP dobije Hemofarm u Železniku, onda će se "panterima" ponovo ukazati nada za četvrtu poziciju.

PAROVI 13. KOLA (utorak):

Borac - Partizan 18.00
Crvena zvezda - Radnički 18.00
FMP Železnik - Hemofarm 19.30
Metalac - Tamiš 19.30

TABELA: Partizan 11-1, Hemofarm 10-2, Radnički 8-4, Crvena zvezda 7-5, FMP Železnik 6-6, Metalac 2-10, Borac 2-10, Tamiš 2-10.

PAROVI POSLJEDNJEG KOLA (petak): Hemofarm - Crvena zvezda, Partizan - Metalac, Tamiš - FMP Železnik, Radnički - Borac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC