• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP 2010: Ivković računa na Miličića!

Selektor Srbije Dušan Ivković saopštio je imena košarkaša koji će se pripremati za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Turskoj.

 SP 2010: Ivković računa na Miličića! Izvor: MONDO

Ivković računa na 22 igrača, uključujući NBA centra Darka Miličića, kojem je nedavno istekao ugovor sa Minesota Timbervulvsima.

Miličić prošle godine nije igrao na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, jer je u startu saopštio selektoru da "ne može da bude od pomoći", dok je 2008. sporazumno napustio pripreme uoči kvalifikacija za EP.

Debitanti su Dragan Milosavljević (Radnički Kragujevac) i Mladen Jeremić (FMP Železnik), a povratnici Duško Savanović (Kahasol) i Aleksandar Rašić (Partizan). Svi ostali igrači bili su u konkurenciji za nastup na prethodnom EP.

SPISAK

Bekovi: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Bojan Popović, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Uroš Tripković, Dragan Milosavljević, Ivan Paunić, Mladen Jeremić.

Krila i krilni centri: Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Zoran Erceg, Ivan Radenović, Luka Bogdanović.

Centri: Nenad Krstić, Kosta Perović, Darko Miličić, Miroslav Raduljica, Boban Marjanović.

Ivković je novinarima rekao da će stručni štab pratiti Evropsko prvenstvo igrača do 20 godina u Zadru i da će neki od tih igrača možda naknadno pojačati "A" tim.

"Sa takmičarske strane, Svjetsko prvenstvo nam ne donosi nikakav plasman. Sačuvali smo okosnicu tima od prošle godine, a cilj nam je da napredujemo i spremni dočekamo EP u Litvaniji, na kojem želimo da izborimo plasman na Olimpijske igre u Londonu", podsjetio je Ivković na osnovni cilj u četvorogodišnjem ciklusu.

Selektor ima "puno povjerenje u svoje igrače" i vjeruje da ekipa može da se popravi dobrim radom na treninzima.

"Kvalitet je nesporan. Možemo da očekujemo napredak tima, a vidjećemo na prvenstvu da li će to biti dovoljno... Nije nam bio naklonjen žrijeb, pošto u prvom kolu igramo sa Angolom, koja je najspremnija i najjača afrička selekcija".

Uvodne pripreme počinju 28. juna, a 5. jula će spisak biti skraćen na 16 imena. Bazični deo priprema ponovo će biti odrađen u Folgariji, od 11. do 24. jula.

Drugi dio priprema trajaće od 26. jula do 5. avgusta u Kovilovu. Poslije toga reprezentacija putuje u Tursku, gdje će učestvovati na turniru sa selekcijom domaćina i Iranom.

Ekipa će trenirati u Istanbulu do 11. avgusta uz jednu trening utakmicu sa domaćinom, a onda otići u Maribor, gdje je predviđeno učešće na turniru sa Slovenijom, Rusijom i Novim Zelandom.

Slijedi put u Atinu i Kup Akropolja od 17. do 19. avgusta, na kojem će igrati još Grčka, Slovenija i Kanada. Po povratku u Beograd zakazane su dvije utakmice sa Kinom, od kojih će jedna biti zatvorenog tipa.

Mundobasket u Turskoj biće održan od 28. avgusta do 12. septembra. Srbija je žrijebana u A grupu (Kajzeri), sa selekcijama Argentine, Njemačke, Australije, Angole i Jordana.

Najbolje četiri selekcije plasiraće se u osminu finala, koja će se igrati po "nokaut" sistemu.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC