• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: U susret očekivanom finalu plej-ofa

Partizan i Hemofarm favoriti u polufinalnim mečevima plej-ofa, ali...Zvezda rasterećena, Radnički već tri puta dobio Vrščane ove sezone.

 SL: U susret očekivanom finalu plej-ofa Izvor: MONDO

U sjenci početka fudbalskog prvenstva svijeta, srpski košarkaški klubovi privode kraju dugu i napornu sezonu.

Partizan je odigrao blistavu sezonu u Evroligi i vratio ponos srpskoj klupskoj košarci. Crno-bijeli su uspješno igrali na tri fronta (Evroliga, NLB Liga i Kup Srbije), a onda su počeli i na četvrtom - Superliga Srbije. Tim Duška Vujoševića ima priliku da postane prvi koji je tri puta zaredom osvajao "triplu krunu" - šampion regionalne lige, pobjednik Kupa Srbije i osvajač titule prvaka Srbije.

Crno-bijeli su već ispisali najsjajniju stranicu u istoriji kluba od 1992. godine, kada je Partizan postao prvak Evrope. Mimo svih očekivanja, predviđanja i prognoza igrali su na Fajnal-foru Evrolige u Parizu i nesrećno izgubili oba meča na produžetke.

U ponedeljak počinju polufinalni dueli u plej-ofu Superlige. Partizan igra protiv Zvezde, a Hamofarm sa Radničkim (igra se na dva dobijena meča).

Partizan je veliki favorit u mečevima sa Zvezdom i u posljednjem duelu razliku u kvalitetu pretočio je i u visoku pobjedu od 28 razlike. Ipak, crveno-bijeli se neće predavati. Ispunili su cilj - plasman među četiri najbolje ekipe u Srbiji i obezbijedili igranje u regionalnoj ligi naredne sezone.

Upravo ta rasterećenost i najveći je adut ekipe Aleksandra Trifunovića.

Kvalitet je na strani Partizana, ali je poslije posljednjeg duela dva tima trener crno-bijelih Duško Vujošević istakao da Zvezda nikada ne smije da se potcjenjuje.

"Zvezda igra odgovorno, požrtvovano i disciplinovano. Ako ne igramo sa maksimalnom energijom i koncentracijom, neko će to iskoristiti i kazniti eventualni pad u našoj igri. Zato moji igrači i pored prisutnog umora igraju maksimalno angažovano i požrtvovano i zbog toga zaslužuju veliko poštovanje.
Zvezda je veliki klub, iako je trenutno slabija od nas, ne smijemo je potcjenjivati. Razliku u kvalitetu možemo na terenu dokazati samo ako više pretrčimo od protivnika", rekao je Vujošević.

Iako ove sezone nisu imali predaha i gotovo da su stalno imali utakmice ili bili na putovanjima, košarkaši Partizana jedva čekaju nove izazove(!).

"Nema odmora. Sezona je bila duga, odigrali smo mnogo utakmica, ali, navikli smo se. Iskreno. više volim ovaj ritam utakmica. U međuvremeno, treniramo jako i spremni smo za duele sa Zvezdom", izjavio je Jan Veseli kome mnogi predviđaju NBA karijeru.

Zvezda nema šta da izgubi protiv Partizana. Ekipa Aleksandra Trifunovića uspjela je da se domogne četvrtog mjesta. Imala je priliku i da izbjegne Partizan, imali su crveno-bijeli meč-loptu i šut za pobjedu protiv Hemofarma u Vršcu, ali su promašili i moraće na megdan četvrtoj ekipi u Evropi.

Crveno-bijeli će, vjerovatno, igrati bez kapitena Vuka Radivojevića, koji zbog povrede neće moći da pomogne saigračima.

"Imamo kadrovskih problema ali, sa druge strane, naš cilj je ispunjen što nam daje motiv da igramo rasterećeno, ali u svakom slučaju maksimalno borbeno", rekao je Trifunović.

Nemanja Bjelica, za koga se šuška da prelazi u Barselonu, zadovoljan je plasmanom na četvrto mjesto, jer su crveno-bijeli uspjeli da prevaziđu sve probleme na i oko parketa.

"Partizan je na papiru veliki favorit, ali to ne mora ništa da znači. Naša jedina obaveza je da damo maksimum. Ti mečevi će za nas biti svojevrsna vrsta nagrade za učinjeno. Bićemo rasterećeni, ali i silno motivisani", kaže Bjelica.

U drugom polufinalu, Hemofarm je na papiru favorit, ali Radnički je ove sezone čak tri puta dobio Vrščane. Najprije u 1. kolu NLB LIge u Vršcu (77:72), potom u Kragujevcu (u 14. kolu NLB-a 77:69), a potom i u prvom susretu u Superligi Srbije - 75:64.

Hemofarm je tek u četvrtom odmjeravanju snaga uspio da savlada Radnički - bilo je to u 11. kolu (89:79).

Radnički će, dakle, biti veoma tvrd orah Hemofarmu, pogotovo u vrućoj dvorani "Jezero", pred bučnim Kragujevčanima. Loša vijest za simpatizere Radničkog je da Miroslav Muta Nikolić neće moći da računa na Alekseja Kotiševskog koji je zbog porodičnih problema hitno morao da se vrati u Rusiju.

Polufinalna serija igra se na dvije pobjede a termini mečeva su:

Partizan - Crvena zvezda (ponedeljak, 7. jun, 18 časova)
Hemofarm - Radnički (7. jun, 19 časova)

Crvena zvezda - Partizan (srijeda, 9. jun, 18 časova)
Radnički Hemofarm (9. jun, 19 časova)

eventualne "majstorice":

Partizan - Crvena zvezda (11. jun)
Hemofarm - Radnički (11. jun).

Finalna serija počinje 14. juna, a ostali termini utakmica su: 16, 18. 20. i 22. jun.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC