• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Los Anđeles gledao Alena i Ronda...

Kobi Brajant i Pau Gasol sami su dobili Boston u prvom meču velikog finala. Ovog puta, u noći između nedelje i ponedeljka, mogli su samo da gledaju.

 NBA: Los Anđeles gledao Alena i Ronda... Izvor: MONDO

Rej Alen ubacio 27, od ukupno 32 poena u prvom poluvremenu. Kada su Lejkersi uspjeli da ga zaustave, kontrolu je preuzeo Redžon Rondo sa tripl-dabl učinkom (19 poena, 12 skokova, 10 asistencija).

Rasprodati Stejpls Centar u Los Anđelesu bio je svjedok pobjede Boston Seltiksa - 94:103 (22:29, 26:25, 24:18, 22:31).

Serija se sada seli u Boston Garden, gdje će biti odigrane tri uzastopne utakmice, a prva je na programu u noći između utorka i srijede.
"Ne postoji bolje mjesto, momenat i vrijeme da se dobije meč... I to u velikom stilu", prokomentarisao je Alen, koji je pogodio osam trojki iz 11 pokušaja i tako izjednačio rekord u finalnim serijama, koji su do sinoć dijelili Keni Smit i Skoti Pipen.

Ujedno, još od kada je Majkl Džordan u finalu 1992. godine ubacio Portlandu 35 poena u prvom poluvremenu, niko nije bolje "otvorio" utakmicu finala od Alena.

Bilo je za očekivati da njegov šuterski trening neće biti nastavljen i u drugom poluvremenu, ali tu je trener Bostona Dok Rivers imao na koga da se osloni. Da više nije "Mali Veseljak", Rondo je pokazao u dvorani najvećeg rivala. Zabilježio je četvrti tripl-dabl u karijeri, kada su plej-of mečevi u pitanju.
"Najbolji dio tripl-dabl večeri je pobjeda. To je suština cijele priče... Bilo bi beskorisno doći do tripl-dabla i izgubiti meč", kratko je prokomentarisao Rondo, koji se, kao i svi navijači Seltiksa, nada da će njegov tim još u Bostonu prekinuti strašnu seriju trenera Lejkersa Fila Džeksona.

Taj čovjek, sa nadimkom "Zen Master", nalazi se u nizu od 47 pobjeda u plej-of serijama kada bi dobio prvi meč!

Ukoliko ne žele da se vrate na šesti meč u Stejpls Centar, Seltiksi će morati tri puta uzastopno da dobiju Lejkerse u Gardenu, što neće biti nimalo lako.

Za prvi plej-of poraz u svojoj dvorani, od prošlogodišnjeg finala Zapada, Lejkersi mogu da zahvale prije svega klupi za rezervne igrače. Centri Pau Gasol i Endrju Bajnam bili su impresivni, prvi je ubacio 25 poena, uz osam skokova i šest blokada, a drugi 21 poen, uz šest skokova i sedam blokada... Pratio ih je i Kobi Brajant sa 21 poenom, pet skokova i šest asistencija, ali ostali!?

Svi zajedno sakupili su 27 poena, bez da je bilo ko stigao bar do deset.

Lejkersi su uspjeli da izgube meč u kojem su rivalu podijelili 14 rampi, tj. u kojem je njihov centarski tandem postigao 46 poena, a Bostonov (Garnet/Perkins) svega 18...
"Ovo je serija... Ne ide se u histeriju poslije pobjede, ne ide se ni u očaj poslije poraza. Kada se meč završi, bez obzira kojim rezultatom, jedino što možeš da uradiš je da se pripremiš za naredni. Mi ćemo to i da uradimo", rekao je Brajant.

Lejkersi i Seltiksi igraju 12. međusobno finale NBA lige, a drugo u posljednje tri sezone. Boston je 2008. godine, tada sa prednošću domaćeg terena, bio bolji sa 4:2 i osvojio je 17. titulu prvaka, a ostavio Lejkerse na 15.

Za kraj, podatak da je kompletan tim Bostona šutirao trojke u prvom meču 1/10, a Rej Alen 0/2. Te večeri, Alen je ubacio samo 12 poena.

(N. J. - MONDO, foto: FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC