• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL (plej-of): Partizan poveo. Očekivano

Jubilarni 200. duel "vječitih rivala" pripao Partizanu koji očekivano vodi u polufinalnoj seriji plej-ofa srpskog prvenstva.

 SL (plej-of): Partizan poveo. Očekivano Izvor: MONDO

Partizan - Crvena zvezda 94:73 (20:18, 23:23, 27:14, 24:18) pred oko 3.500 gledalaca u "Pioniru".

Crno-bijelima je bila dovoljna odlična igra u trećoj četvrtini da polože na pleća crveno-bijele, a glavni motor domaćina bio je Bo Lester Mekejleb.

Amerikanac, koji je postigao i prvi koš u ovom 200. okršaju "vječitih rivala", izvanredno je odigrao treću četvrtinu. Bio je agresivan u odbrani, a nanizao je i 10 poena (u tom dijelu igre), kojima je Partizan izgradio nedostižnu prednost.

Dok je imala snage Zvezda se držala. Bilo je to do poluvremena, ali onda se osjetio umor kod ključnih igrača ekipe Aleksandra Trifunovića. Nemanja Bjelica i Marko Kešelj su odigrali, maltene, bez predaha.

Upravo u tome je i ključna prednost Partizana. Duža klupa omogućava treneru Dušku Vujoševiću da češće mijenja igrače i odmara nosioce igre.

Iz te svježine nekoliko igrača Partizana se, uz Mekejleba, raspucalo, a Jan Veseli je navijačima Partizana priuštio nekoliko efektnih zakucavanja, uključujući "alej-up" u prvom dijelu.



KOŠKANJE MARIĆA I KIKANOVIĆA


U prvom dijelu meča Zvezda je parirala crno-bijelima, ne dozvoljavajući im da se "odlijepe". Kada je u igru u drugom dijelu ušao Aleksandar Rašić, Partizan je napravio prvu osjetniju prednost. Bek Partizana šutirao je bez promašaja i upisao 15 poena pored svog imena u prvom dijelu (tri trojke).

Prvu seriju Partizan je napravio početkom druge četvrtine (9-0) za najveće vođstvo od 29:18. Ipak, Zvezda se postepeno vraćala u igru da bi prišla na dva poena - 37:35. Crno-bijeli potom ponovo prave seriju od 6-0, ali su Marko Kešelj i Vladimir Štimac trojkom vratili neizvjesnost u meč.

Početkom trećeg dijela, Mekejleb preuzima stvar u svoje ruke. Nije dao Nemanji Nedoviću "oko da otvori", a u napadu je bio neuhvatljiv i nepogrešiv.

Partizan se razigrao i poenima Branislava Đekića uz zvuk sirene došao do +15 (70:55) pred posljednju četvrtinu.

U posljednjem dijelu igre, Partizan je samo povećevao prednost (najveća je bila 91:67), a 4,5 minuta prije kraja dogodio se i manji incident poslije faula Elmedina Kikanovića na Aleksandru Mariću. Centar Partizana je bio iznerviran pa je pokušao da se obračuna sa Kikanovićm, nastala je manja gužva, ali sve se brzo raščistilo.

Sa 20 poena Bo Lester Mekejleb je bio ubjedljivo najefikasniji igrač utakmice. Rašić je ostao na 15 poena, a Dušan Kecman je ubacio 14.

Kod Zvezde Marko Kešelj je postigao 16, Bjelica je dao 14 (bez pogotka za tri poena, a šutirao je šest puta), Oliver Stević je ostao na 11 iz prvog dijela, a Štimac je ubacio 10.

Drugi meč je u srijedu, 9. juna (18 časova), a igra se na dvije dobijene.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC