• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finci na "zmajeve" bez prve zvijezde

Autor mondo.ba

Košarkaš Čikago Bulsa Lauri Markanen neće igrati za Finsku u duelima sa Bosnom i Hercegovinom 13. septembra i Francuskom tri dana kasnije.

Trend otkazivanja nastupa za nacionalni tim zbog priprema za predstojeću NBA sezonu nije zaobišao ni Finsku, koja će duele kvalifikacija za Mundobasket protiv Bosne i Hercegovine i Francuske igrati bez prve zvijezde, igrača Čikago Bulsa Laurija Markanena.

Finci se spremaju za mečeve sa BiH 13. septembra i Francuskom tri dana kasnije, ali selektor Skandinavaca Henrik Detman za ove susrete definitivno neće računati na Markanena, koji je odlučio da se ne odazove pozivu, kako bi se što bolje spremio za sezonu u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

"Nastupi za državni tim oduvijek su bili čast za mene. Uvijek sam se osjećao sjajno nastupajući u državnom dresu, sa svojim prijateljima pred najboljim navijačima na svijetu. Ipak, ovaj put datumi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo poklapaju se sa pripremama za NBA ligu", rekao je Markanen za finske medije.

Finci su prvi dio kvalifikacija završili na drugom mjestu, iza Češke, a ispred Bugarske i Islanda, sa po tri pobjede i poraza.

Nakon septembarskih mečeva, u novembru ih očekuje domaći duel sa Rusijom, a do kraja godine i gostovanje u BiH (3. decembra).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC