• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Gađali su nas noževima i bakljama

Akteri finala grčkog košarkaškog plej-ofa, Željko Obradović, Nikola Peković i Miloš Teodosić nisu lako podnijeli haos tokom posljednjeg meča.

 Obradović: Gađali su nas noževima i bakljama Izvor: MONDO

U dvorani "Mira i prijateljstva" u nedjelju uveče dešavalo se sve što je opozit njenom nazivu. Zbog divljanja navijača Olimpijakosa četvrtka utakmica finalne serije prvenstva Grčke je prekinuta, meč je registrovan službenim rezultatom (20:0) i to je bila treća pobeda za Panatinaikos.

"Zeleni " osmi put za redom, a 11. u poslednjih 12 godina postali prvaci države. Željku Obradoviću to je 20. titula iz 24 finala sa atinskim klubom, ali bez obzira na to srpski trener nije bio srećan. Ljuti ga huliganizam koji je, kako kaže, postao uobičajen u Grčkoj.

"Panatinaikos uvijek želi da se igra do posljednje sekunde, ali kada vas gađaju kovanicama, flašama, kamenjem, bakljama, sa dva noža i ne znam čime još, šta vam drugo preostaje nego da prekinete utakmicu?! Ovakve stvari se ne dešavaju prvi put u grčkoj košarci. Već 11 godina radim ovdje i ukazujem na takve incidente. Volim Grčku, osjećam je kao svoju zemlju, ali mi nije jasno šta ljude tjera na ovakve stvari", izjavio je Obradović i dodao:

"Ovo što se desilo je apsolutni presedan, sramota za sport. Ljeto je najbolje vrijeme da se taj problem riješi. Ali, u cijelu priču se moraju uključiti ministri, klubovi, rukovodioci... Samo u tom slučaju će se pronaći dugotrajno rješenje. Znate, huliganizam je nastao u Engleskoj, ali ga je tamo država iskorijenila. Isto tako, ne sjećam se da su se ovakve stvari dešavale u Evroligi ".

Centar Panatinaikosa Nikola Peković je slično doživio pre četiri godine u hali "Pionir" kada je u finalu plej-ofa prekinuta utakmica zbog sukoba navijača Crvene zvezde i policije, a potom registrovana službenim rezultatom. Baš kao i Panatinaikos, Partizan je (kasnije) postao šampion, ali stamenom Crnogorcu nije bilo svejedno.

"Konačno se osjećam dobro... Atmosfera u dvorani je bila jeziva i poslije svega osjećam veliko olakšanje. Presrećan sam zbog titule. Da smo tokom cijele sezone igrali ovako kao protiv Olimpijakosa, mislim da bismo imali još bolje rezultate", rekao je Nikola Peković.

Teodosić: Nije mi dobro



Plejmejker Olimpijakosa i košarkaške reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić nije želio da komentariše dešavanja na tribinama uz opravdanje da je najmlađi u ekipi.

"Živ sam, ali mi uopšte nije dobro... Propustili smo priliku da produžimo seriju i izborimo se za majstoricu. Ne bih komentarisao dešavanja na tribinama, najmlađi sam u ekipi i nije na meni da pričam o tome. U odlučujućim trenucima utakmice nismo igrali kako umijemo i ako zanemarimo neke neregularnosti, sami smo krivi za poraz. Možda će sad ponovo pričati kako je Olimpijakos gubitnička ekipa, ali ja ne mislim tako. Bilo kako bilo, sezona je sada završena, malo ću se odmoriti, a onda se okrećem reprezentativnim obavezama", rekao je Teodosić, a prenosi "Press".

Miloš Teodosić je tokom finalne serije bio jedan od istaknutih aktera i to ne samo zbog košgeterskog učinka. U trećoj utakmici ga je s leđa pljunuo Dimitris Dijamantidis, zbog čega 23-godišnji Valjevac nije želio da mu ostane dužan, pa ga je u nekoliko navrata, stiče se utisak, tendenciozno faulirao.

Baš nakon lične greške Teodosića nad Dijamantidisom (lakat u grudi) 63 sekunde prije kraja četvrti meč finala je po treći put i konačno prekinut.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC