• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Partizan u finalu, treneri isključeni

Partizan i u revanš utakmici polufinala, poslije neizvjesnog prvog poluvremena, ubjedljivo pobijedio Crvenu zvezdu - 85:74.

 PLEJ-OF: Partizan u finalu, treneri isključeni Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana od ponedjeljka će se boriti za devetu uzastopnu titulu prvaka države, pošto su sa 2:0 u pobjedama eliminisali "vječitog rivala" Crvenu zvezdu.

Crno-bijeli su pred oko 1.500 gledalaca slavili rezultatom 85:74 (23:25, 20:15, 31:12, 11:22).

Revanš je prema kretanju rezultata ličio na prvu utakmicu, odigranu dva dana ranije, pošto je Partizan na poluvremenu vodio samo sa tri poena razlike, pa riješio pitanje pobjednika u trećoj četvrtini.

Bilo je i incidenata, na svu sreću ne i fizičkog obračuna, kao kada su se u ponedjeljak pokoškali Aleks Marić i Elmedin Kikanović.

Trener Partizana Duško Vujošević isključen je u 18. minutu, pošto je za samo 13 sekundi zaradio dve tehničke greške. Njegov kolega Aleksandar Trifunović morao je van terena u 27. minutu, kada je (opravdano) protestovao zbog prekršaja dosuđenog Marku Kešelju.

Trifunović i Vujošević su prve tehničke greške dobili istovremeno, zbog konstantnih protesta arbitrima Jovčiću, Neškoviću i Mrdaku, za koje se mirne duše može reći da nisu briljantno obavili svoj posao.

Zanimljivo je da je Zvezda u trenutku isključenja Partizanovog stratega vodila sa 35:31. Kešelj je zatim realizovao oba slobodna bacanja, a Oliver Stević pogodio sa distance i na semaforu je dva minuta prije kraja druge četvrtine stajalo 39:31.

Međutim, igrači Partizana se nisu zbunili.

Za samo 60 sekundi ubacili su tri trojke (Kecman, Roberts, Rašić) i preokrenuli na 40:39. Nemanja Nedović je izjednačio jednim pogođenim penalom, a Petar Božić trojkom - od tablu - postavio konačan rezultat poluvremena.



Opterećena prekršajima (svi centri osim Štimca imali po tri faula), Zvezda je u drugo poluvrijeme krenula sa "eksperimentalnom" petorkom, što je Partizan surovo kaznio.

Računajući od pomenutih 39:31 za crveno-bijele, šampion je za devet minuta napravio seriju od 38:2 (!?) i poveo sa 69:41, što je ujedno bila njegova maksimalna prednost.

Pošto je Bo Mekejleb ukrao loptu mladom Nedoviću i lako poentirao, Nedović i Bjelica su sa po dva slobodna bacanja stavili tačku na "kišu" lopti u svom košu.

Kada je Vladimir Štimac u 28. minutu poentirao preko Slavka Vraneša (47:70), od prethodnog Zvezdinog koša iz igre prošlo je okruglo deset minuta!

Domaćin je u posljednjoj četvrtini odigrao do posljednjeg atoma snage i izbjegao katastrofu, mada bi rezultat svakako bi bio ubjedljiviji, da crno-bijeli nisu promašili čak 19 slobodnih bacanja.

Inače, Zvezda je počela utakmicu kao u najljepšem snu, jer je ekspresno stekla dvocifrenu prednost.

Najviše zahvaljujući Nemanji Bjelici - koji je 21 od ukupno 26 poena ubacio do poluvremena - povela je 11:0 i 15:5, ali se Partizan vratio u život kada su Bjelica i Stević otišli na klupu sa po dva prekršaja (23:23 - 10. minut).

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 12, D. Milošević 5, Kikanović 6, Radosavljević, Nedović 4, Stević 9 (8sk, 6ukr), Radivojević, Jelovac, Rondović, Stojačić 4 (4as), Štimac 8, Bjelica 26 (6sk, 5izg).

PARTIZAN: Roberts 17 (9sk, 3ukr), Sinovec, Mekejleb 13 (4as, 3ukr), Kecman 10 (5sk), S. Milošević, Rašić 12, Mitrović 3, Božić 9, Marić 10 (11sk, 4izg), Veseli 11, Đekić, Vraneš.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC