• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea bez pozivnice, Bosna u NLB ligi

Košarkaški klub Igokea ostao je bez pozivnice u NLB ligu iako se plasirao u finale plej-ofa prvenstva BiH. Umjesto Aleksandrovčana pozvana je Bosna.

 Igokea bez pozivnice, Bosna u NLB ligi Izvor: MONDO

Iako je pred početak takmičenja u domaćem prvenstvu Košarkaški savez najavio da će za pozivnicu u NLB ligu prijaviti drugoplasirani tim u prvenstvu umjesto Igokee koja se dokopala te pozicije prijavljena je sarajevska Bosna.

Direktor NLB lige Josip Bilić u izjavi za "Blic" tvrdi da su oni iz regionalne lige samo poštovali odluku KSBiH.

"Mi smo od košarkaškog saveza BiH tražili spisak timova i na njemu je pored šampiona Širokog na drugom mjestu po broju bodova Bosna pa smo se odlučili da njoj uputimo pozivnicu. Igokea ne treba da se ljuti na nas već na KSBIH, jer mi moramo da poštujemo odluke saveza", rekao je Bilić.

Sportski direktor Igokee Darko Čubrilović tvrdi da je Košarkaški savez BiH prekršio vlastite propise, a simptomatično je da je predsjednik KSBIH Nihad Imamović ujedno i predsjednik Bosne.

"Mi smo upravo saznali za ovu informaciju i ne bih je mnogo komentarisao. Očekivali smo pozivnicu kao finalisti plej-ofa Prvenstva BiH, jer smo imali dopis KSBiH od 25. marta u kojem je jasno pisalo da će drugi predstavnih BiH u NLB ligi, odnosno klub koji će dobiti pozivnicu biti finalista plej-ofa", rekao je za "Blic" Čubrilović.

On je dodao da će se KK Igokea u narednim danima i zvanično oglasiti u vezi sa ovim slučajem.

"Očigledno je međutim da je Savez mimo svog pravilnika poslao Bosnu kao prijedlog NLB ligi, što se kosi sa pravilnikom o takmičenju koji je donesen pred ligu. Odjednom su se sjetili bodovanja iako njega nema u zvaničnim dokumentima Saveza, to nije spomenuto ni na jednom mjestu", dodao je Čubrilović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC