• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Počinje boj Partizana i Hemofarma

Da li će Hemofarm uspjeti da prekine dominaciju Partizana u domaćem prvenstvu? Pokazaće finalna serija plej-ofa koja počinje u ponedeljak.

 PLEJ-OF: Počinje boj Partizana i Hemofarma Izvor: MONDO

U sjenci Svjetskog fudbalskog prvenstva, biće odigrano finale srpskog prvenstva u košarci. Partizan i Hemofarm po kvalitetu daleko su ispred svih rivala u domaćim okvirima. Zato će se, potpuno zasluženo (i očekivano) boriti za titulu prvaka Srbije.

Beogradska i ekipa iz Vršca lako su završili posao u polufinalu plej-ofa poslije samo dva ubjedljivo dobijena meča protiv Crvene zvezde, odnosno kragujevačkog Radničkog.

Ovosezonske utakmice Partizana i Hemofarma bile su vrlo tijesne, ali su crno-bijeli, ipak, pobjeđivali (osim u jednom od šest mečeva). Doduše, beogradski tim je imao mnogo više utakmica od Vrščana, daleko je dogurao i u Evroligi...

Uprava Partizana, svjesna koliko ekipi znači podrška sa tribina, odlučila je da ulaz za finalne utakmice (naravno kad se igra u "Pioniru") bude besplatan.

"Potrebna nam je velika pomoć. Sve odlične rezultate postizali smo uz pomoć navijača. Jasno je da je preveliki broj utakmica siguro doveo do smanjenog interesovanja publike, pritom je i jako toplo, Svjetsko prvenstvo u fudbalu je u toku...Emotivni depoi su nam dosta potrošeni, potrebna nam je iskra sa tribina kako bi tim odigrao sa energijom. Iskreno, uopšte ne bih razumio ako 'Pionir' sada ne bude pun, a da publika potom želi da plati skupe ulaznice za evropske utakmice", izjavio je trener Partizana Duško Vujošević.

Crno-bijeli će igrati za svoju devetu uzastopnu titulu prvaka države, i treću uzastopnu "triplu krunu" (šampion Srbije, pobjednik NLB Lige, osvajač Kupa Srbije), dok će Hemofarm pokušati da u svom četvrtom finalu konačno skine Partizan sa trona.

U Hemofarmu su prilično naoštreni, puni optimizma i samopouzdanja. Vrlo je vjerovatno da će ekipa Željka Lukajića biti u kompletnom sastavu jer Miljan Pavković, poslije povrede, trenira punim intezitetom.

"U finalu je ulog titula, a to je svakoj ekipi najveći motiv. Sudeći po svim utakmicama koje smo odigrali sa Partizanom ove sezone, biće to i kvalitetni mečevi. Ali, osim tog kvaliteta, želim da finale prođe u sportskom tonu, da se izdignemo iznad svega i igramo košarku. To je ono što publika očekuje i ja tražim od svojih igrača da na takav način pokušamo da osvojimo trofej", izjavio je Lukajić.

Zbog boljeg plasmana na kraju ligaškog dijela Superlige, Partizan će imati prednost domaćeg terena u ovoj seriji, koja se igra na tri pobjede. Prvi meč je u ponedeljak, 14. juna, u Beogradu (18 časova), a već u srijedu je drugi meč u Vršcu (18 časova). Treći meč će se igrati 18. juna u Beogradu, a eventualni četvrti i peti meč igraće se 20. i 22. juna u Vršcu, pa u Beogradu.

"Ekipa koja bude igrala na svom terenu imaće određeno psihološko opterećenje, jer ćemo i mi i Partizan tražiti brejk. Svaki meč je presudan i mnogo znači. Mi smo spremni da se upustimo u takvu borbu. Igraćemo svoju igru i na taj način pokušati da dođemo do prednosti", rekao je Lukajić za klupski sajt.

Iskusni krilni centar Hemofarma, Goran Jagodnik, kaže da će i u ove duele sa crno-bijelima ući čvrsto, muški i da se neće štedjeti.

"I mi i Partizan smo pokazali da zaslužujemo ovo finale. Mislim da će biti dobra serija, sa kvalitetnim utakmicama, kao što su bili svi naši dosadašnji susreti. Nadam se da ćemo ponoviti dobru igru iz polufinala sa Radničkim. Daćemo sve od sebe da iznenadimo Partizan. Biće teško, ali nada zadnja umire. Željni smo uspjeha, trofeja i trudićemo se da ispunimo tu našu želju", rekao je Jagodnik.

Milan Mačvan očekuje da će se igrati više od tri utakmice i da će, za razliku od dosadašnjih mečeva, sreća u finalu pogledati Hemofarm.

"Sve naše utakmice su bile na jednu loptu, pa mislim da će tako biti i sada, ali sa našim pobjedama. Ne vjerujem da će ijedna ekipa imati prednost veću od petnaestak poena razlike u toku meča. Treba očekivati tvrde mečeve. Ekipa koja bude više davala lagane koševe i bude imala dominaciju u skoku, može da se nada pobjedi", kaže Mačvan.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC