• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Tomić: Očekivao sam ovo, Budućnost favorit

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde ulogu favorita "prebacio u rivalsko dvorište", uoči utakmice za trofej Superkupa.

 Budućnost Crvena zvezda finale ABA Superkupa Laktaši 2018 Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Milan Tomić će u nedelju (21 čas, TV Arena Sport 1) protiv Budućnosti igrati za svoj prvi trofej u karijeri kao samostalni trener - ulog je ABA Superkup.

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su dobar meč protiv Cedevite i slavili 79:68, pa su tako zakazali prvi od najmanje tri meča protiv Budućnosti ove sezone. Ekipa koja je crveno-bele "skinula s trona" Jadrana ovog aprila je, prema rečima Tomića, favorit u ovom duelu.

"Derbi je nešto što svi volimo i bićemo spremni! Budućnost je favorit, ima dosta dobar tim, ali daćemo sve od sebe da ih pobedimo", rekao je trener Zvezde u Laktašima.

U odnosu na Olimpiju - potpuno drugačiji meč. Protiv slovenačkog sastava Zvezda je počela loše i imala zaostatak, dok je protiv Cedevite već na poluvremenu otišla na dvadeset poena razlike, da bi potom usledila mini-drama.

"Jednostavno, ne može 40 minuta da se odigra u istom ritmu. Tu je i umor... Čestitao sam igračima na pobedi zbog pritiska Cedevite u poslednjih desetak minuta, oni su to izdržali i dobili smo derbi. Nemam zamerke ni na jednog igrača, iako je bilo grešaka. Ono što smo ukazali protiv Olimpije - ispravili smo danas i napravili dobar posao. Isto ćemo uraditi i posle ove utakmice i moram da istaknem da je ovo i dalje pripremni period", poručio je Tomić.

Da li je očekivao povratak Cedevite u meč?

"Da, očekivao sam, Cedevita je imala dobru reakciju, a ima i dobar roster. Znao sam da će biti reackije. Ne može tako lako da se dobije Cedevita, to je sjajan tim", rekao je Tomić.

Španski stručnjak na klupi šampiona Hrvatske je u toku meča bio nervozan, dobio je i tehničku grešku, a Crvenoj zvezdi je čestitao na odličnoj utakmici.

A šta kaže statistika? U poslednjih deset mečeva Budućnost je slavila šest puta, ali od toga u poslednjih pet čak četiri puta. Tri puta su igrači podgoričkog tima upisali pobedu u finalu ABA plej-ofa za šta Zvezda sigurno želi da im se revanšira...

"Danas je Zvezda dobro počela meč i zahvaljujući dobrom napadu i odbrani stvorila prednost. Bili smo pomalo mekani, ali sam srećan odgovorom igrača nakon toga pošto je i dalje predsezona. Perperoglu i Reglend su odbili te nalete našeg tima...", rekao je Alonso i zaključio

"Trenutno nismo sjajan tim, mi to moramo da pokažemo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC