• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLEJ-OF: Partizan poveo u finalu!

Finalna serija počela "rovovskom" borbom, u kojoj su košarkaši Partizana pobijedili Hemofarm - 67:60. "Rafal" Đekića, povreda Marjanovića.

 PLEJ-OF: Partizan poveo u finalu! Izvor: MONDO

Još dvije pobjede dijele Partizan od devete uzastopne titule prvaka države!

Crno-bijeli su pred više od 5.500 svojih navijača savladali Hemofarm u prvoj utakmici finala - 67:60 (17:14, 13:9, 23:24, 14:13).

Drugi meč na rasporedu je u srijedu od 18 časova u Vršcu.

Koliko je utakmica bila tvrda, govori podatak da je najefikasniji u oba tima bio Aleks Marić sa 13 poena, uz sedam uhvaćenih lopti.

Jan Veseli i Bo Mekejleb ubacili su po deset poena za branioca titule, dok su Hemofarm predvodili srpski reprezentativci Stefan Marković i Boban Marjanović sa po 12 koševa.

Marjanović je u posljednjem minutu doživio povredu koljena, poslije koje je ostao da leži na parketu. U jednoj gužvi neko mu je pao na nogu i gorostasni centar kasnije je uz aplauze cijele dvorane napustio parket uz pomoć klupskog medicinskog osoblja.



Partizan je preuzeo vođstvo krajem prve četvrtine i nije ga ispuštao do kraja utakmice.

Hemofarm se opasno primakao poslije trojke Gorana Jagodnika u 28. minutu (42:40), ali je Partizan u preostala dva minuta treće četvrtine postigao čak 11 poena i ponovo se "odlijepio".

U tom periodu briljantan je bio mladi Branislav Đekić, koji je tri puta bio precizan van linije od 6,25 metara. Đekić ni prije ni poslije te "epizode" nijednom nije šutnuo na koš, pa je završio meč sa devet poena.

Partizanu je ovo bila šesta pobjeda iz ukupno sedam okršaja sa Hemofarmom ove sezone, ali prva u kojoj krajnja razlika iznosi više od pet poena!

Dakle, jasno je da se razlike između dva tima nalaze u nijansama, ali te nijanse po pravilu presuđuju u korist crno-bijelih, koji u ključnim trenucima uvijek mogu da zaustave napad Vrščana, odigraju kontranapad, postignu trojku...

Ovog puta su došli do pobjede iako je Dušan Kecman postigao samo jedan poen, Rašić šutirao 0/6 za dva poena, a kapiten Božić 0/6 za tri poena.

U taboru "farmaceuta" podbacio je Milan Mačvan, čiji je učinak na kraju bio ravan Kecmanovom.

Na prvi koš čekalo se više od dva i po minuta, a postigao ga je Lorens Roberts (3:0). Hemofarm je iskoristio greške crno-bijelih (pet u prvoj četvrtini, koliko za preostale tri ukupno) da preokrene na 3:8.



Domaćin je ubrzao igru ulaskom Mekejleba, uspostavio dominaciju u skoku (37:26, 13:8 u napadu) i preokrenuo rezultat u finišu prve četvrtine. U 12. minutu Partizan je imao 34:25, što je bila najveća prednost na utakmici.

Gosti nijednog trenutka nisu izgubili priključak, ali ni izjednačili ili preuzeli vođstvo. Sve u svemu, već viđeno kada su u pitanju mečevi dvije najbolje srpske ekipe...

Vidjećemo da li će u nastavku finala biti nepredviđenih stvari.

PARTIZAN: Roberts 8 (9sk), Sinovec, Mekejleb 10, Kecman, Milošević, Rašić 9, Mitrović 2, Božić 4, Marić 13 (7sk), Veseli 10 (4sk, 4as), Đekić 9, Vraneš 2.

HEMOFARM: Anđušić, Hil 7, Marković 12, Obrenović, Krstović 9, Šutalo, Mačvan 1 (9sk, 4izg), Katić 4, Borisov 6, Marjanović 12 (7sk), Petrović, Jagodnik 9.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC